آیا عدم پرداخت نفقه در دوران عقد ، موجب اعطای حق طلاق برای زوجه می شود؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۱,۰۰۰ #66513624

با درود و احترام
همسر اینجانب مهریه و نفقه را مطالبه نموده و تا کنون مبالغ پراکنده جهت نفقه به ایشان پرداخت شده که عمده آن مبالغ به صورت توقیف و برداشت از حساب بوده است و خود اینجانب واریزی برای ایشان نداشته ام ، در دوران عقد هستیم و ایشان دوشیزه هستند
یک :اگر این عدم پرداخت نفقه طولانی شود
آیا ممکن است موجب اعطای حق طلاق به همسرم شود یا خیر؟
دو: اگر پرداخت نفقه توسط اینجانب با الزام و اجبار قانونی باشد و قبل از مطالبه نفقه، نفقه ایشان را پرداخت نکنم
آیا موجب حق طلاق برای ایشان می شود یا خیر؟

مشاوره حقوقی نفقه
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام
ترک انفاق از مصادیق عسروحرج بوده و زوجه به استناد ان میتواند تقاضای طلاق کند

سلام
شما پس از وقوع عقد نکاح موظف به پرداخت مهریه زوجه میباشید و دوشیزه بودن ایشان تاثیرری در این موضوع ندارد.
۱-در صورتیکه ایشان دادخواست طلاق مطرح نمایند،میتوانند با استناد به عدم پرداخت نفقه از جانب شما و عسر و حرج ایشان از بابت عدم دریاف نفقه موفق به اخذ حکم طلاق شوند.
۲- الزام و اجبار شما یا اختیار در پرداخت ، تاثیری در موضوع ندارد و هر زمان که ایشان بدلیل عدم پرداخت نفقه اقدام به ارایه دادخواست طلاق نمایند میتوانند پرونده را به نتیجه برسانند.

با سلام
محکومیت مرد به پرداخت نفقه چنانچه الزام ایشان به دادن نفقه نیز ممکن نباشد به زن حق طلاق می دهد بنابراین چنانچه شما نفقه را طبق حکم دادگاه پرداخت نمایید حق طلاق ایشان از بین می رود مگر اینکه ترک انفاق زوج باعث عسر و حرج زوجه شود و ایشان بتواند این امر را اثبات نماید.

با سلام ووقت بخیر
اززمانی که صیغه عقدجاری میشود زوج موظف است نفقه زوجه را پرداخت کند و دروصورت عدم پرداخت زوجه میتواند شکایت کیفری کند بابت ترک انفاق که درصورت اثبات عدم پرداخت نفقه به عنوان یکی از شرایط عسرو حرج زوجه می باشد که میتواند به آن استناد کند /