پدر و مادر بعد از طلاق هیچ کدام صلاحیت نگهداری از فرزند را ندارند؛ من باید چه کار قانونی انجام بدهم؟

پرسیده شده
۱ پاسخ ۱۸۳ #66438211

سلام خسته نباشید
من یه دختر ۱۹ ساله ام مادر پدرم میخوان از هم جدا بشن و مادرم اصرار بر این داره که بعد از طلاق پیش اون بمونم و همیشه از پدرم بدگویی میکنه که بعد از طلاق اگر پیش پدرم بمونم چون برادر ناتنی ام پیش پدر بزرگم زندگی میکنه و اگر جدا بشن و من پیش پدرم بمونم باید خونه پدر بزرگم زندگی کنم و مسئولیت کار اونجا هم مال من میشه و همیشه پدرم به من سخت گیری میکنه و بیشتر از لحاظ ظاهری و با وجود داشتن سن قانونی خیلی سخت اجازه بیرون رفتن با دوستانم چه تنها به من میدن ولی خب مادرم نسبت به پدرم سر این موارد کمتر با من مشکل دارن و اما مادرم زود عصبانی میشه و سر هر مواردی منو تنبیه میکنه و کتک های بدی میزنه که منحر به کبودی بدنم میشه و من الرژی دارم و استرس و تنش برای من خیلی بد و خطر ناک هست و همینطور اینکه متاسفانه پدر من قبلا معتاد بوده اما الان ترک کرده ولی متادون مصرف میکنه و خب با ابن موارد میخام بدونم با این شرایط که از تظر من هیچ کدام نمیتونن به طور درست حامی من باشن من چه کار میتونم بکنم و خب فامیل هم ندارم که بخان همایتم کنن

مشاوره حقوقی حضانت فرزند
۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام
طبق ماده ۱۱۷۳ قانون مدنی: «هر گاه در اثر عدم مواظبت یا انحطاط اخلاقی پدر یا مادری که طفل تحت حضانت اوست، صحت جسمانی و یا ترتیب اخلاقی طفل در معرض خطر باشد، محکمه می تواند به تقاضای اقربای طفل یا به تقاضای قیم او یا به تقاضای رئیس حوزه قضائی هر تصمیمی را که برای حضانت طفل مقتضی بداند, اتخاذ کند. »
لذا در صورت نداشتن هیچ تکیه گاهی ، میتوانید از طریق دادستانی ( مدعی العموم ) کمک بگیرید .
موارد ذیل از مصادیق عدم مواظبت و یا انحطاط اخلاقی هر یک از والدین است :
اعتیاد زیان آور به الکل, مواد مخدر و قمار.
اشتهار به فساد اخلاق و فحشا
ابتلا به بیماریهای روانی با تشخیص پزشکی قانونی.
سوء استفاده از طفل یا اجبار او به ورود در مشاغل ضد اخلاقی مانند فساد و فحشا, تکدی گری و قاچاق.
تکرار ضرب و جرح خارج از حد متعارف.
موفق باشید