آیا خلافی تبدیل شدن طبقه دوم به واحد را بهتره بنده بر عهده بگیرم یا فقط بر عهده فروشنده باشد؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۲۲۷ #65824744

با سلام و خسته نباشید. اینجانب یک باب حیاط مسکونی دو طبقه که دارای سند شش دانگ و پایانکار(حدود سال ۷۵) هست را حدود چهار ماه پیش خریداری نمودم. آن زمان در قولنامه ذکر شد مساحت "طبق سند حدودا ۱۵۰ متر" می باشد و در این مدت هم فروشنده کارهای شهرداری اش را انجام میداد تا سند قطعی تک برگ به نام بنده زده بشه. مسله اینجاست که کارشناس شهرداری رفته بازدید کرده و متراژ ملک را ۱۴۲ متر درآورده و در حال حاضر چون اختلاف ۸ متر وجود دارد با توجه به عدم رضایت بنده هنوز سند به نام بنده زده نشده. لازم به ذکر هست که در پایانکار دو طبقه و یک واحد قید شده...ولی بعد گرفتن پایانکار طبقه دوم به خلاف تبدیل به واحد شده هست که خلافی این کار را یک هفته پیش فروشنده پرداخت نمود تا بلامانع گرفته بشه برای زدن سند به نام بنده. الان اختلاف بر سر این هست که بنده میگم بابت این ۸ متر اختلاف بایستی به توافق برسیم ولی فروشنده بیان میکنه چون تبدیل به دو واحد اش کردم، ۸ متری کسری هم به نوعی جبران میشه (یعنی منظورش این هست که زیربنا زیاد شده در حالی که خرید اصلا بر اساس زیربنا نبوده) . این در حالی هست که قیمت ۸ متر اون زمان چیزی حدود ۳۲ میلیون میشد ولی پرداختی فروشنده به شهرداری بابت خلافی حدود ۱۰ میلیون میباشد. با این تفاسیر ممنون میشوم راهکاری بفرمایید بابت این موضوع و اینکه آیا خلافی تبدیل شدن طبقه دوم به واحد را بهتره بنده بر عهده بگیرم یا فقط بر عهده فروشنده باشد؟ با تشکر

مشاوره حقوقی شهرداری
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام
اگر مبلغ در برابر متراژ بوده باید عوض کسری متراژ پرداخت شود اگر کلی بوده فقط حق فسخ دارید

این بستگی به توافق شما دارد. توجه داشته باشید اگر ملک را به صورت کلی خریداری نموده اید و نوشته ش ده حدود صد و پنجاه متر طبعا قیمت تفاوت متراژ اندک به شما تعلق نمی گیرد مگر اینکه بر اساس متراژ قیمت تعیین شده باشد.