امکان دادخواست الزام به تمکین توسط زوجه علیه زوج وجود دارد؟

پرسیده شده
۸ پاسخ ۵۳ #65628564

سلام، آیا امکان دادخواست الزام به تمکین توسط زوجه علیه زوج وجود داره؟ اگر زوج محکوم بشه عواقبش چیه؟

مشاوره حقوقی خانواده
۸ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام
خیر طرح این دادخواست از جانب زوجه به طرفیت زوج امکان پذیر نمی باشد.

با سلام و عرض ادب.
بر مبنای ماده ۱۱۰۲ قانون مدنی زمانی که نکاح به شکل صحیح واقع گردد زن و مرد تکالیفی رو در قبال همدیگر خواهند داشت که از جمله این تکالیف حسن معاشرت مذکور در ماده ۱۱۰۳ قانون مدنی می باشد لذا در صورتی که مرد تکالیف مذکور را انجام ندهد زوجه می تواند دادخواست الزام زوج به حسن معاشرت را مطرح نماید که در صورت اثبات زوجه میتواند دادخواست الزام زوج بر مبنای عسر و حرج را مطرح نماید.
لازم به ذکر است که زوجه می تواند نسبت به حقوق مالیخویش از جمله مطالبه مهریه،مطالبه نفقه و اجرت المثل ایام زوجیت نیز اقدام نماید

رویه قضایی فقط الزام به تمکین ذا از سوی زوج می پذیرد و زوج صرفا می‌تواند الزام به تهیه مسکن مناسب و اساس البیت یا نفقه را مطالبه کند

سلام ، برای زوج طرح چنین دادخواستی پذیرفته نیست.

سلام خیر چنین امری مقدور نیست تنها دادخواست الزام به تهیه مسکن مستقل توسط زوج مقدور است

خیر همچین دادخواستی پذیرفته نیست.

سلام، برای زوج نمی توان دادخواست الزام به تمکین طرح کرد منتها زوج اگر در وظایف زناشویی کوتاهی کند زوجه امکان شکایت ترک انفاق و یا مطالبه نفقه را خواهد داشت