از چه طریق همسرم را ناشزه معرفی کنم؟

پرسیده شده
۱ پاسخ ۱۸۶ #64624047

سلام.

زوجه حق حبس ندارند و دوران عقد هستیم و اصلا تمکین خاص نمیکنند هنوز به دادگاه مراجعه نکردیم الان به طور کلی ۳ ماه که کلا قعط رابطه کردیم و نفقه م بهش نمیدم و ایشان هم تمکین خاص نمیکنه. چند بار ازش خواستم همدیگر و ببینیم قبول نکرد. با این تفاسیر چه طور میتوانم ایشان را ناشزه معرفی کنم؟ اصلا میتوانم این کار را کنم؟ و اگر دادخواست نفقه دهد و من دادخواست تمکین با این مطالب عرض شده به ایشان نفقه تعلق میگیرد؟ اگر در دادگاه ادعا کند که شرط تمکینم منزل مشترک هست نفقه ایام گذشته به ایشان تعلق میگیرد؟ و تا زمانی که من خانه تهیه نکردم و ایشان هم تمکین نکردند باید به ایشان نفقه بدهم؟ ببخشید طولانی شد

مشاوره حقوقی الزام به تمکین
۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام
طبق ماده ۱۰۸۵ قانون مدنی، زن می تواند تا مهریه او تسلیم نشده از ایفاء وظایفی که در مقابل شوهر دارد امتناع کند مشروط بر اینکه مهر او حال باشد و این امتناع مسقط حق نفقه نخواهد بود. در عقود معوض هر یک از طرفین بعد از قرارداد، حق دارد مالی را که به طرف مقابل منتقل کرده به او تسلیم نکند تا او هم متقابلا حاضر به تسلیم شود به طوری که در یک زمان تسلیم و تسلم به عمل آید. در ادبیات حقوقی به این امکان امتناع از انجام تعهد تا ایفای تعهد طرف مقابل در عقود معاوضی، «حق حبس» می گویند.

برابر ماده ۱۰۸۶ قانون مدنی، چنانچه زوجه قبل از گرفتن مهریه به اختیار و اراده خود از زوج، تمکین خاص نماید، حق حبس وی ساقط گردیده و دیگر مجاز به امتناع از تمکین و سایر وظایف زناشویی نیست.