قاضی اگر به من مهلت داد تا چند ماه آینده منزل برای تمکین زن تهیه کنم و اقدام نکردم، چه خواهد شد؟

پرسیده شده
۵ پاسخ ۳۶۱ #63144936

سلام.
قاضی اگر به من مهلت داد تا چند ماه آینده منزل برای تمکین زن تهیه کنم. اگر نکنم حبس میشوم؟ یا اگر نمیشوم به خانمم نفقه تعلق میگیرد؟ اگر این نفقه را ندهم حبس میشوم؟ از زمانی که قاضی دستور به تهیه مسکن داد تا زمانی که تهیه کنم نفقه به خانم تعلق میگیرد؟ ضمنا خانم حق حبس ندارد و تا به حال هم تمکین نکرده.

مشاوره حقوقی الزام به تمکین
۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

باسلام
درهرحال نفقه بایدپرداخت شود ودرصورتی که توانایی پرداخت یکجا ندارید میتوانی دادخواست اعساردهیددرغیر اینصورت بابت عدم پرداخت نفقه جلب صادر می گردد.درخصوص عدم توانایی در تهیه مسکن این موضوع از موجبات عسر و حرج زن و طلاق نیز هست.

سلا ماگر مسکن تهیه نشود شما نمی توانید درخواست تمکین کنید و زن مستحق نفقه است و می تواند طرح دعوا عدم پرداخت نفقه کند

الزام به تمکین شما رد خواهد شد و نفقه برعهده شما خواهد بود

تا زمان قطعیت حکم تمکین نفقه تعلق خواهد گرفت
اگر مسکن تهیه نکنید حبس ندارد. ولی نفقه کماکان بر عهده شما خواهد بود و در صورت عدم پرداخت نفقه از نظر حقوقی و کیفری قابل تعقیب میباشید

تازمانی حکم قطعی مبنی محکومیت زوجه به الزام به تمکین صادر نشده است زوج موطف است نفقه را به صورت ماهیانه پرداخت و رسید ان را تحویل بگیرد.
اگر زوج منزل مستقل به همراه اثاث البیت در شان زوجه اماده نکند دادخواست تمکین محکوم به رد خواهد بود و به ناچار محکوم به پرداخت نفقه خواهد شد.

اگر مبلغ محکوم به (نفقه) پرداخت نشود همانند همه محکومیت های مالی مستند به ماده۳ قانون نحوه اجرای محکومیت های مالی به تقاضای زوجه حکم جلب صادر خواهد شد.