بعد از گذشت ۱۱ سال خونه دست خودم هست اما سند نه؛ چه کار کنم؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۱۹۱ #62443958

سلام
بنده چند سال پیش خانه خریدم قولنامه به نام خودم هست اما چون اهواز نبودم نتونستم سند به نام خودم بزنم به یکی گفتم سند به نام خودش بزنه تا برگردم اهواز که به نام خودم انتقالش بدم اما موقعی که اهواز برگشتم اون شخص سند را میبره و فرار میکنه الان بعد گذشت ۱۱ سال خونه دست خودم هست اما سند نه چه کار میشه کرد

مشاوره حقوقی اثبات مالکیت
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سئوالتان ابهام دارد . اگر سند به نام فرد مقابل انتقال یافته باشد باید از طریق قانونی درخواست انتقال را مطرح کنید ولی اگر سند همچنان به نام مالک قبلی (فروشنده) است و تنها دفترچه سند در اختیار فرد مورد نظر باشد میتوانید دادخواست الزام را به طرفیت فروشنده مطرح کنید .

سلام
تصرف شما دو جنبه دارد، اگر در مورد اراضی سابقه ثبت باشد قرینه مالکیت است و در مورد جنبه دیگر اگر فاقد سابقه ثبت باشد، دلیل مالکیت است.
به هر حال باید دادخواست الزام به تنظیم سند رسمی مقوم به ۲۱۰ میلیون ریال ار حیث هزینه بر اساس قیمت منطقه ای دفتر املاک در دادگاه به طرفیت شخصی خریداری نموده اید به اضافه اشخاصی که مالک رسمی وصل می شوند مطرح فرمایید و این کار نباید دیگر بیشتر طول بکشد که ممکن است مشکل برایتان پیش آید.