با توجه به این که ملک مذکور بیش از سی سال است که در تصرف ما بوده، از نظر قانون حق با کدام طرف است؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۲۹۶ #61947976

باسلام
قبل از تقسیم اراضی، در روستایی که املاکش هنوز تقسیم و ثبت نشده و سند ندارد شخصی که فاقد هرگونه ملک و سوابق زراعی بوده ساکن و در زمینی که فاقد سند و صاحب بوده اقدام به ساخت بنا و حدود ۴۰ سال سکونت و فوت می کند, حوالی سال ۱۳۶۰ وراث وی مهاجرت کرده و اعیانی مذکور در مقابل معوضی ناچیز توسط پسر ارشد وی به پدربزرگ من که ساکن آنجا بوده و نسق زراعتی هم دارد، منتقل می شود. در حال حاضر یکی دیگر از وراث متصرف سابق، مدعی ذیحق بودن ملک مذکور است.
با توجه به این که ملک مذکور بیش از سی سال است که در تصرف ما بوده و فقدان هر نوع سابقه ثبتی است و نوع انتقال آن نیز فاقد عنوان حقوقی است, از نظر قانون حق با کدام طرف است؟
متصرف فعلی که در زمین مذکور اقدام به ساخت و ساز جدید نیز کرده یا مالک سابق که سند مالکیت نداشته و تا به حال هیچ ادعایی هم مطرح نکرده بود؟

مشاوره حقوقی ملکی
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام
طبق قانون فردی مالک است که دارای سند رسمی بوده باشد و معارضین باید مالکیت خودرا به موججب اسناد محکمه پسند اثبات نمایند

با سلام ووقت بخیر
قانون کسی را مالک می داند که سند به نامش میباشد و اگر افراددیگری دال به استناد مبایعنامه و تصرف ادعای مالکیت دارند باید ثابت شود.

سلام

با توجه به انتفال زمین به پدربزرگ تان و تصرفات شما به مدت طولانی در ملک مزبور صرف ادعای احدی از وراث انتقال دهنده نسبت به ملک کافی نیست و به نظر حق شما محفوظ است.

مالک اصلی کسی است که دارای سند ثبتی باشد و سپس شخصی که دارای مبایعه نامه بوده و سپس متصرف سابق به ترتیب اولویت در مالکیت دارند