آیا پرداخت بیمه عمر و پس انداز می تواند جز اسناد پرداخت نفقه محسوب گردد؟

پرسیده شده
۶ پاسخ ۳۷۳ #61895229

سلام و احترام
اینجانب (زوج) از ابتدای شروع زندگی (۱۲ سال زندگی مشترک) علاوه بر پرداخت وجه نقد به حساب همسرم، ایشان و هر دو فرزندم را بیمه عمر و پس انداز کردم و مبالغ حق بیمه در طول این ۱۲ سال به صورت ماهیانه تماما خودم واریز نمودم. و اسناد پرداخت را نیز دارم.
آیا این مبالغ که خود بنده واریز نمودم و به عنوان پس انداز ریالی و بیمه عمر برای آینده ایشان بوده (که هر وقت بخواهد می تواند آنها را دریافت کند)، به عنوان نفقه محسوب می گردد؟ و قابل محاسبه است؟
یا اینکه دادگاه حکم میدهد که اداره بیمه تمام مبالغ پرداختی بیمه عمر همسرم را به بنده مسترد نماید.؟
متشکرم راهنمایی بفرمایید..

مشاوره حقوقی نفقه
۶ پاسخ برای این سوال ثبت شده

نفقه تمام هزینه های زندگی از قبیل مسکن ،خوراک، پوشاک ،غذا و اثاثالبت راشامل می شود و صرفا وجه نقد و پول نیست لیکن بیمه عمر نفقه محسوب نیست

با سلام
نفقه نه تنها وجه نقد ، بلکه تمامی موارد من جمله تهیه مسکن ، البسه و پوشاک ، رفاه و آسایش زوجه ، خورد و خوراک و نظایر ان میباشد .
اگر بیمه بابت عمر بنام و برای زوجه پرداخت شده باشد برای شما قابل مطالبه نخواهد بود

در رویه بدین صورت است که صورت حساب ها ، بیمه و دیگر مزایا و پس انداز مثبت پرداخت نفقه هستند و دادگاه آن را قرینه مثبته بر پرداخت نفقه جاریه می نماید. بیمه عمر متعلق به همسرتان و غیرقابل استرداد است

سلام
نفقه در قانون صرفا پول نیست بلکه کلیه ی نیازهای متعارف زوجه براساس قانون می باشد؛ اعم از فراهم کردن خوراک و مسکن و البسه و بسیاری از هزینه های درمانی و غیره شامل می‌شود.

سلام و درود، توجه داشته باشید که نفقه در حقیقت صرفا پول نیست بلکه کلیه ی نیازهای متعارف زوجه براساس قانون می باشد؛ صورت حساب ها ، بیمه و دیگر مزایا می‌توانند مثبت پرداخت نفقه واقع گردند، و دادگاه در این باره اظهارنظر خواهد کرد؛ در ضمن بیمه‌ی عمر متعلق به صاحب آن می باشد، آرزوی بهروزی.

با سلام
طبق قانون مدنی نفقه شامل مسکن البسه ،غذا، اثاث به قدر رفع حاجت و خادم در صورتی که زن نیاز یا عادت داشته .همچنین هزینه بهداشت ،درمان و ... لذا شامل مواردی که فرمودید نمیشود .