خانه را میتونم بفروشم؟

پرسیده شده
۳ پاسخ ۱۹۲ #61805872

سلام خدمت وکلای محترم
تنها دارایی بنده یک مسکن مهر است که سند ندارد فقط پرونده بنده در مسکن و شهرسازی بعنوان سرپرست خانوار دارای مسکن مهر ثبت شده و خانم بنده استعلام از ثبت اسناد و املاک گرفته بودن که جواب داده منزلی به نام بنده ثبت نشده ایشون اینکار را از طریق درخواست از دادگاه برای توقیف اموال بنده انجام داده بودند جهت گرفتن مهریه البته رای دادگاه هم هر دو سال و نیم یک سکه برای بنده صادر شده و بنده هم به دادگاه در لیست اموال اعلام کرده ام که فقط یک واحد مسکن مهر داریی بنده است و آن هم سند ندارد و بمدت ۸ سال وام دارد
بنده محل کارم به شهر دیگه انتقال پیدا کرده و میخوام منزلم را که هنوز سند ندارد را بفروشم و در شهر دیگری با پولش خانه بخرم یا رهن کنم آیا برای اینکار مجاز میباشم یا اینکه خانمم اگر بفهمد من خانه را فروختم و جای دیگه خانه رهن کردم یا خریده ام شکایت کند و بگویند جز مستثنیات نیست و توقیف کنند ممنون میشوم در این زمینه راهنمایی بفرماید
میتونم بفروشم خانه ام را یا نه دردسر درست میشه برام؟

مشاوره حقوقی مهریه
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام . درخصوص سوالی که مطرح کردید ؛
با توجه به اعلام شخص خود شما مبنی بر داشتن ملک (مسکن مهر) به شعبه ، هرگونه اقدامی باید با دقت و کاملا حقوقی انجام شود
به هنگام تنظیم قرارداد بیع (چه فروش مسکن مهر و چه خرید مسکن جدید) بایستی نکات مورد نظر قانون به صورت کامل رعایت تا ملک از مستثنیات دین شما ، خارج نشود !
موفق باشید

با سلام طبق بند الف ماده ۲۴ قانون نحوه اجرای محکومیت های مالی ،منزل مسکونی که عرفا در شان محکوم علیه در حالت اعسار او باشد مشمول مستثنیات دین است. به نظر میرسد منازل مسکن مهر شامل این مقرره قانونی بوده فلذا قابل توقیف نیست. لیکن اگر اقدام به فروش آن منزل نمایید در صورت اطلاع همسرتان میتواند وجه حاصل از فروش را توقیف نماید.برای پیشگیری از این اقدام ایشان میتوانید از راهکارهای جایگزین استفاده نمایید.

باسلام واحترام
باتوجه به اینکه از طرف خانومتون خانه معرفی شده وبه نتیجه نرسیده وتوقیف نشده شما میتوانید خانه را بفروشید وخانه درجای دیگر تهیه نماید