زن عموی من درخواست مهریه کرده از سهم الارث عمو، آیا میتواند کاری کند؟

پرسیده شده
۷ پاسخ ۱۲۵ #61523600

سلام عموی من سالها پیش سهم الارث خود را به پدرم قولنامه ای و بگاهی فروخته حالا زن عموی من درخواست مهریه کرده از سهم الارث عموی بنده آیا میتواند کاری کند

مشاوره حقوقی مهریه
۷ پاسخ برای این سوال ثبت شده

ایشان تنها میتواند مهریه خود را از اموالی که هنگام مرگ در مالکیت شوهر متوفی خود بوده وصول کند و درباره اموالی که مالکیت آنها به هر طریقی در زمان حیات شخص به دیگری منتقل شده هیچ یک از وراث نمیتوانند ادعایی داشته باشند، چرا که اصولا در دایره ماترک نمیگنجند

سلام
با عنایت به اینکه سهم الارث منتقل شده قبل از فوت صورت گرفته لذا موردی تحت عنوان مطالبه مهریه از ماترک متوفی معنایی ندارد

در صورتیکه عموی شما سهم الارث خود را در کمال صحت و سلامت عقلی و ب اختیار با پدرتان یا هرکس دیگر معامله کرده و فروخته است دیگر وراث نمیتوانند نسبت ب سهم الارث معامله شده ادعایی داشته باشند و طلب مهریه یا سهم الارث از مال متعلق ب غیر وجاهت ندارد

اموالی که فرد در زمان حیات به دیگری واگذر می نماید جزء ماترک و ارثیه محسوب نمی شود و قولنامه همینکه به امضای طرفین رسیده باشد کفایت می کند .

درود بر شما، با این تفاسیر و با توجه به انتقال و فروش سهم‌الارث عمو به پدر شما، زن عمو چنین حقی نداشته و نمی‌توانند راه به جایی ببرند.

خیر عموی شما مالکیت خودرا منتقل نموده و ایشان از اموال موجود وی میتواند مطالبه مهریه نماید.

با درود آنچه قبل فوت فروخته، هبه، یا صلح شده وراث حقی ندارند، و نسبت به‌آن چه در حین الفوت موجود بوده وراث به نسبت سهم الارث شریک می‌باشند