پرداخت هزینه‌های ترخیص پول شرکت واردکننده در انتقال بین‌المللی

پرسیده شده
۴ پاسخ ۵۵ #60718435

یک سال پیش قراردادی با یک شرکت بازرگانی منعقد کردم تا امر تخصیص ارز و واردات کالایی را برای من انجام دهد. تمام مبلغ ارز و وثیقه بانکی را به ریال، به حساب شرکت بازرگانی پرداخت کردم. (وثیقه بانکی معادل ۱.۷ میلیارد تومان می‌باشد).
ایشان ارز یک صادرکننده را در دوبی تحویل گرفتند و به حساب فروشنده چینی انتقال دادند ولی بلافاصله حساب فروشنده چینی به دلیل پول غیرقانونی مسدود شد برای شش ماه. (نامه پلیس چین وجود دارد). پس از این شش ماه، ایشان به دلیل مشکلاتی که خودشان داشتند حاضر شدند مبلغ پول کثیف را واریز کنند ولی به دلیل شکست در همان فرآیند انتقال اول، به من گفتند همه پول را به من می‌دهند تا خودم این کار را انجام دهم!
من هم قبول کردم. مبلغ ۱.۶ میلیارد تومان به حساب من ریالی واریز کردند و من آن را بدون مشکل به حساب فروشنده انتقال دادم و حمل تجهیزات آغاز شد. ۲ هفته پیش تجهیزات در گمرک تخلیه شدند. حالا ایشان نامه زدند که زودتر هزینه‌های ترخیص را واریز کنید تا به تاخیر نخوریم، در غیر اینصورت هرگونه هزینه احتمالی به پای شماست. این احتمال وجود دارد که ایشان با ترخیص و آزاد شدن وثیقه پولی که به من دادند را بردارند به علاوه هزینه دستمزد و هرچیز دیگری. لذا خواسته نخست من این است که ایشان خودشان هزینه ترخیص را بدهند با توجه به اینکه مسئولیت انتقال پول‌ها بر عهده خودشان بوده و پرداخت پول‌های غیرقانونی ضبط شده توسط پلیس چین برعهده ایشان است. الان چه باید کرد؟

مشاوره حقوقی قرارداد
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام در مورد هزینه های ترخیص باید طبق قرارداد و توافق عمل شود.

با سلام
راجع به مسئولیت هزینه های ترخیص بایستی وفق قرارداد فی مابین عمل شود.

سلام هم وطن گرامی
اول اینکه می بایست مطابق قرارداد اقدامات انجام گردد و قرارداد باید بررسی گردد. که هزینه ترخیص با چه کسی است؟
معمولا با گیرنده می باشد . و در بارنامه قید شده گیرنده چه کسی است ؟ بهت است هزینه ی ترخیص را حساب کرده تا بعداز یک هفته هزینه دموراژ(Demurrage) به کانتینر تعلق نگیرد.
در هر صورت بعداز نود روز شرکت مربوطه ملزم به ترخیص کانتینر می باشد اما بهتر است جهت جلوگیری از اقدام ضمانت نامه بانکی ترخیص را انجام دهید.
و قرارداد شما ، با نامه،اظهارنامه گمرکی باید بررسی گردد.

سلام می بایست وفق قرارداد یا توافق ثانویه اقدام شود