من مرتکب جرم شدم که رای رو بر اساس قرارداد ابرازی از جانب خواهان صادر کرده بودم و خوانده رو محکوم کرده ام؟

پرسیده شده
۱ پاسخ ۲۴۸ #60664389

سلام
من یک موسسه داوری دارم اردیبهشت امسال بر اساس یک قراردادی که بعنوان ادله اثبات دعوی خواهان ارائه دادند من یک رای صادر کردم که دادگاه حقوقی هم رای رو تایید و اجرائیه صادر کردند ولی خوانده اعتراض کردند و پرونده به دادگاه تجدیدنظر ارسال شد .
یک هفته پیش خوانده یک قراردادی را پیدا کردن و آوردن برام که اثبات می کنه قراردادی که خواهان ارائه نموده متمم همین قراردادی هست که دست خوانده موجوده و خواهان با توجه به اینکه متوجه شده خوانده نسخه قراردادش رو گم کرده از ارائه قرارداد اولی خودداری کرده .
حالا لطفا بفرمائید که من مرتکب جرم شدم که رای رو بر اساس قرارداد ابرازی از جانب خواهان رای صادر کرده بودم و خوانده رو محکوم کرده بودم؟
خوانده قرارداد اول رو گم کرده بود و در تمام طول داوری فقط میگفت یه قراردادی دارم و گم کردم و هیچ چیز مکتوبی ارائه نمیکرد و خواهان هم نامردی کرده بود و نسخه قرارداد خودش رو مخفی کرده بود و انکار می کرد که اصلا قراردادی وجود داره حالا گناه من چیه که بر اساس مدارک و مستنداتی که ارائه شده بوده رای صادر کردم ؟!
ضمنا بفرمائید حالا که من متوجه شدم رایی که دادم اشتباه هست و خوانده قراردادش رو پیدا کرده و ارائه کرده امکانش هست من به دادگاه تجدیدنظر اعلام کنم که اشتباه کردم و رای داوری خودم رو ابطال کنم ؟
متشکرم

مشاوره حقوقی قرارداد
۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

خیر شما مرتکب جرم نشده اید و براساس مدارک وشواهد ارائه شده اقدام به صور رای داوری نمودید چه بسا اصول قضاوت در دعاوی براساس مدارک ومستندات ارائه شده ویا بدست آمده صورت می پذیرد و در مورد شما هم قصور از جانب شخص مدعی بوده که نتوانسته در مهلت مقرر مدرک خودرا ارائه دهد و طبق قاعده فقهی "المدعی علی البینه" اثبات ادعا برعهده مدعی می باشد.
در پاسخ به سوال دوم وقتی داور متوجه می‌شود در رای، اشتباهات مادی رخ داده است، دو حالت قابل تصور است؛ در هر یک از این دو حالت، چگونگی تصحیح رای متفاوت است درحالت اول– هنوز مدت داوری به پایان نرسیده است برای انجام این کار، داور یک رای دیگر صادر می‌کند که به آن «رای تصحیحی» گفته می‌شود. رای تصحیحی را هم مثل رای اصلی به طرف‌های اختلاف ابلاغ می‌کنند تا از تغییراتی که در رای اصلی بوجود آمده است آگاه شوند.حالت دوم– مدت داوری به پایان رسیده است در این حالت زمانی که داور متوجه اشتباه مادی‌اش می‌شود، مدت داوری به پایان رسیده است به همین دلیل، تا وقتی که طرف‌های اختلاف یا یکی از آن‌ها تقاضا نکنند که رای تصحیح شود، داور حق دخالت کردن ندارد. برای رفع این اشتباه هر یک از طرف‌های اختلاف حق دارند تا زمانی که مهلت اعتراض به رای داور تمام نشده است، تقاضا کنند که رای، تصحیح شود. اگر این تقاضا انجام شود داور موظف است ظرف بیست روز از تاریخ تقاضای تصحیح رای، اشتباهات مادی خود را برطرف کند. در این‌جا هم داور این کار را با صدور یک رای دیگر انجام می‌دهد که همان‌طوری که اشاره شد به آن رای تصحیحی می‌گویند. این رای هم به طرف‌های اختلاف ابلاغ می‌شود تا از تغییراتی که در رای اصلی بوجود آمده است آگاه بشوند لذا درحال حاضر طرفین دعوی می بایست مدرک جدید را به همراه تقاضای اصلاح رای داوری به دادگاه تجدیدنظر ارائه نمایند تا نسبت به آن تصمیم گیری گردد.