آیا میتوان ملکی که شهرداری مانع فروش آن شده است را فروخت ؟

پرسیده شده
۵ پاسخ ۳۱۷ #60290818

با سلام
ملکی را در شهر رشت به صورت قولنامه ای (قولنامه قدیمی) به شخصی فروختم و مبلغ ۵۰ میلیون هم به صورت علی الحساب از خریدار گرفتم تا کارهای واگذاری سند رو انجام بدم و ما بقی پول رو از خریدار دریافت کنم. به دفتر اسناد رسمی مراجعه نمودم و نامه استعلام از شهرداری رو دریافت کردم اما شهرداری اعلام نمود به دلیل این که نه پروانه دارین و نه پایان کار شما نمیتوانیذ خانه را به فروش برسانید و روال دریافت پروانه و پایان کار حدود ۵ الی ۶ ماه طول خواهد کشید...بلافاصله به خریدار مراجعه نمودم و درخواست کردم که ۵۰ تومان بیعانه رو به ایشان برگردانم و قولنامه دستی را که نوشته بودم را فسخ نماییم که خریدار عنوان نمود من خانه را خریدم و شما هم باید سند رو به هر شکل ممکن به نام من منتقل کنی....بلافاصله به دادگاه مراجعه نمودم و برای خریدار اظهاریه صادر نمودم و عنوان کردم با وضع پیش آمده قادر به فروش خانه خود نیستم که خریدار بعد از کلی امروز و فردا کردن از بنده شکایت نمود...حالا سوالی که دارم اینکه چطور میتوانم در دادگاه رای را به نفع خودم بگیرم و مانع از الزام به سند ملک خود شوم....ضمن اینکه قیمت ملک حدود ۳۰۰ میلیون بوده که ۶ ماه پیش به من ۵۰ تومن داده و حالا با این وضع اقتصادی و کاهش ارزش پول ملی در صورتی که ۲۵۰ تومن مابقی رو به من بدهد قادر به خرید خونه ای در حد خونه خودم نیستم.ضمنا بلافاصله بعد از نوشتن قولنامه قدیمی اقدام به گرفتن امضا با قولنامه با فرمت جدید کرد که بنده امضا نکردم .....تشکر

مشاوره حقوقی شهرداری
۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

باسلام محضر شما بزرگوار
عنایت داشته باشید قرارداد شما صحیح و برای شما و طرف مقابل الزام آور است

سلام ظاهرا شما به جهت کاهش ارزش پول و افزایش قیمت منزل قصد فسخ دارید . اما قرارداد شما صحیح و برای شما و طرف مقابل الزام آور است . در نتیجه خریدار می تواند علیه شما دعوی الزام به اخذ پایان کار و صورت مجلس تفکیکی و الزام به تنظیم سند رسمی مطرح کند و دادگاه یه نفع ایشان رای صادر می کند .

نظر شهرداری مانع فروش نیست . اخذ پایانکار برعهده شماست و رای به نفع خریدار هست

با درود بیع نامه انعقادی شما قطعی و غیر قابل فسخ است و رفع موانع شهرداری برای انتقال سند هم از تعهدات تبعی و مقدماتی فروشنده است، بهتر است اگر توافقی برای فسخ از جانب خریدار وجود ندارد الباقی ثمن خود را دریافت نموده و سند را منتقل نمایید. دادگاه به احتمال زیاد حکم به نفع خریدار خواهد داد.

در دفاع از خود عنوان نمایید که در زمان معامله از این قضیه بی اطلاع بوده اید و پس از اطلاع چون از دست شما خارج بوده است به ایشان اطلاع داده اید و ایشان حاضر به فسخ نشده اند .