نحوه اعلام خواسته ابطال مبایعه‌نامه به دادگاه

پرسیده شده
۵ پاسخ ۳۰۹ #59981704

سلام، در فروش مال غیر که جرم محسوب می‌شود و معامله از اول باطل است و فقط باید دادگاه بطلان آنرا تایید کند، چرا قاضی محترم دادخواست بنده رو رد کردن به خاطر اینکه ابطال مبایعه‌نامه ذکر نشده، در حالی که در رای وحدت رویه ۸۱۱ که نتیجه گیری از دو دادنامه بوده در ستون خواسته یکی از دادنامه‌ها به صراحت نوشته بطلان قرارداد مذکور و کلمه ابطال نیامده؟ معامله بنده از اول صحیح نبوده و باطل بوده. مگر معامله باطل رو ابطال می کنند؟ این سوال رو قبلا به شکلهای مختلفی پرسیدم اما متاسفانه پاسخ‌ها تناقض داشت و خود کارشناسان محترم نظرات همدیگر رو نقض میکردند. این معامله فضولی نبوده بلکه کلاهبرداری بوده. حتی مالک هم از فروشنده شکایت کیفری کرده است. پس کارشناسانی که فرمودند معامله فضولی است و معامله صحیح است و فقط توسط مالک تنفیذ نشده است را بر چه اساسی فرمودند؟ اینطوری باشه که همه میتونن با یک قولنامه و جعل مدارک ملک دیگری رو بفروشند و دادگاه بگه معامله صحیح بوده فقط توسط مالک تنفیذ نشده، از طرفی وکیلم ده‌ها دادخواست غرامت به جهت مستحق‌للغیر به بنده نشون دادند که رای گرفته بودند و در ستون خواسته فقط اعلان بطلان معامله و بطلان قرارداد مذکور رو ذکر کرده بودند. در دادخواست جدید که وکیل دیگری تنظیم فرمودند هم کلمه ابطال مبایعه‌نامه رو ننوشتند و فقط نوشتن اعلام بطلان معامله و بطلان قرارداد مذکور. الان آیا راهی هست که تا جلسه رسیدگی ابطال مبایعه‌نامه رو طبق نظر قاضی به خواسته‌ها اضافه کنم؟ هر چند که به عقیده اکثریت کارشناسان محترم نظر قاضی اشتباه است و کلمه ابطال موضوعیت ندارد. در ضمن فروشنده به جهت کلاهبرداری و فروش مال غیر در زندان می‌باشد. با تشکر از کارشناسان محترم و عالیقدر.

مشاوره حقوقی انتقال مال غیر
۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

باسلام؛
در خصوص موضوع خوسته تایید بطلان معامله و ابطال معامله بین قضات اختلاف نظر باشد.
به استناد ماده ۹۸ قانون ایین دادرسی مدنی شما می توانید خواسته خود تا اولین جلسه رسیدگی تغییر دهید.

معامله فضولی از ابتدا باطل نیست برای همین بطلان آن صحیح نمی باشد و باید ابطال آنرا از دادگاه بخواهید.

سلام
بعضی از شعب بین بطلان و ابطال تفاوت قایل هستند . خواسته خود را بطلان بیع و همچنین ابطال مبایعنامه ذکر کنید گرچه بهتر حضورا از یک وکیل مشاوره بگیرید .

سلام

متاسفانه در رویه قضایی وحدت رویه معینی برای این موضوع وجود نداره اما در حالت کلی بحث بطلان برای مبایعنامه درسته و اگر پیرو معامله سندی صادر شده باشه ابطال مربوط به سند هست نه قرارداد یا مبایعنامه
در مورد فروش مال غیر یا فضولی بودن معامله هم مرز بین این دو وجود اطلاع از عدم مالکیت در زمان معامله و در واقع سونیت ارتکاب جرم است و چون گاها اتفاق میافته که فردی به تصور مالکیت خودش اقدام به معامله با مال غیر میکنه

بادرود
معامله فضولی رو مالک تنفیذ نمایید درسته