اخذ غرامت ملک تعریضی چگونه است؟

پرسیده شده
۱ پاسخ ۳۱۷ #59927530

باعرض سلام و خسته نباشید خدمت عزیزان و وکلا و مشاوران محترم درخواست بنده صرفا مفاد قوانین و مقرراتی است که مور نیاز بنده میباشد قبل از طرح درخواست خود مقدمتا مواردی را جهت استحضار بعرض میرسانم بنده بازنشسته نیروی انتظای هستم و در طول خدمت خود با داشتن مسیولیتهایی همچون ریاست پاسگاه و اداره آگاهی تعاملاتی با دستگاهها و نهادهای دولتی از جمله بیشترین تعامل با ستگاه قضایی داشته ام و اطلاعات اندکی در زمینه قوانین جاری دارم اما از آنجایی که سالانه قوانین و مقررات با الحاقات و الغاء ها متحول میگردد بنابراین اطلاعات بنده محدود به زمان خدمتم میباشد که پس از آشنایی با سایت عزیز و محترم بنیاد وکلا و ارشادهای مدبرانه شما این نقیصه ها برطرف میگردد و اما توضیح خواسته بنده این است که بنده یک ساختمان کلنکی در شهر خودم داشته ام که حدود یک سوم ملک بنده مشمول تعریض میباشد ولی بنا به نیاز اخیرا آنرا فروخته ام که هنوز سند رسمی در دفترخانه بنا خریدار انتقال نیافته شرایط فروش بدین گونه و در قولنامه نیز قید شده مقدار ملک تعریضی از قسمت فروخته شده منفک شده و جزء معامله قرار نگرفته ابتدا قصد من این بوده هیچگونه وجهی بابت ملک تعریضی دریافت نکنم و خریدار بهای آنرا اخذ نماید اما پس از انعقاد قولنامه خریدار به تعهد خود عمل ننموده و بطور غیر متعارف خواستار تخفیف و یا فسخ معامله را دارد که خواسته ایشان مغایر قانون و عرف و علی الخصوص وجدان میباشد و مبلغی از وجه معامله را بلوکه کرده و نمیپردازد از آنجاییکه بنده به نحوه رسیدگی پرونده ها در محاکم عمومی را دارم که موجب اطاله دادرسی شده و نوسانات قیمت و همچنین تظلماتی که شهرداری خارج از مقررات بر مردم تحمیل نموده و حقوق حقه را نمیپردازند بنابر ابن ناچارم عرصه و اعیان ملک تعریضی را در تملک خود داشته باشم تا با استفاده از قوانین مصوب سال ۱۳۲۲ و سالهای بعد و همچنین رای هیات عمومی دیوان عدالت اداری بتوانم به حقوق واقعی خود برسم با عنایت به اینکه اکنون هیچگونه دسترسی به مفاد موارد قید شده ندارم لذا از محضر مبارک اساتید گرامی استدعا دارم در صورت اراده شرح کاملی از مقررات درخواستی را عنایت فرمایند

مشاوره حقوقی شهرداری
۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام . بر اساس قانون، هنگامی که شهرداری به دلیل اجرای طرح‌های عمرانی مالکی را مجبور به تسلیم ملک کند و یا به ملکی خسارتی وارد کند، ملزم به پرداخت هزینه خواهد شد.
خسارت ممکن است به اعیان یا به عرصۀ ملک وارد شده باشد. منظور از اعیان ساختمان و بنا است و عرصه به معنای زمین ملک است.
در هنگام وارد شدن خسارت به اعیان، کارشناسان میزان خسارت وارده را بررسی و مبلغی را تعیین می‌کنند و شهرداری موظف به پرداخت آن مبلغ خواهد بود.
در مورد خسارت به عرصه، یعنی مواقعی که شهرداری تمام یا بخشی از ملک را تصرف می‌کند، ارزش ملک به بهای یک سال قبل از ارزیابی در نظر گرفته می‌شود و به این ارزش شش درصد اضافه خواهد شد.
اگر مبلغ به‌دست‌آمده، بیشتر از بهای ملک در زمان ارزیابی باشد، بهای ملک در زمان ارزیابی در نظر گرفته می‌شود.
پس از تعیین مبلغ، شهرداری موظف به پرداخت خواهد بود.