چند درصد عیدی و سنوات و پاداش آخر سال بابت مهریه قابل توقیف است؟

پرسیده شده
۳ پاسخ ۳,۹۳۲ #59900394

دو تا سوال دارم و لطفا جواب دو سوالم را دقیق بفرمایید
۱_ آیا عیدی و سنوات و پاداش آخر سال جز مستثنیات دین میباشد؟ ۲_چند درصد از عیدی و سنوات آخر سال قابل توقیف میباشد؟

مشاوره حقوقی مهریه
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

مطابق نظریه اداره حقوقی قوه قضائیه عیدی و سنوات مشمول مبحث توقیف ربع و ثلث حقوق نمی شود ولی اکثر دادگاهها به دلیل لازم الاتباع نبودن نظرات اداره حقوقی ، این نظر را رعایت نمیکنند .

همگی شامل مقررات توقیف حقوق دریافتی میشود

در قانون اجرای احکام مدنی، میزان کسر از حقوق در این موارد بیان شده است.
این قانون مقرر می‌دارد؛ از حقوق و مزایای کارکنان سازمان‌ها و موسسات دولتی یا وابسته به دولت، شرکت‌های دولتی، شهرداری‌ها، بانک‌ها، شرکت‌ها و بنگاه‌های خصوصی و نظایر آنها در صورتی که دارای زن و فرزند باشند یک چهارم و در غیر اینصورت یک سوم توقیف می‌شود.
طبق قانون فقط حقوق و مزایای کارکنان دولت قابل توقیف است و سایر دریافتی‌های آنان مثل عائله‌مندی و اضافه‌کاری و ماموریت قابل توقیف نیست.

مطابق نظریه شماره ۷/۵۵۴ اداره حقوقی قوه قضائیه :
از مجموع دریافتی‌های مستخدم و آنچه مربوط به کار و فعالیت بیش از حد تکلیف و وظایف قانونی باشد مانند اضافه کار، حق التدریس، حق التالیف و غیره و همچنین وجوهی که وزارتخانه یا سازمان مزبور علاوه بر دریافتی ماهانه مستخدم مانند پاداش و عیدی و کمک خواروبار و غیره به او می‌پردازند، جزء مزایای مستمر یا غیر‌مستمر نبوده و در نتیجه بابت بدهی کسر نمی‌شوند. اما فوق‌العاده شغل مثل بدی آب و هوا، سختی کار بابت بدهی کسر می‌شود.