حق السهم کشاورز قانونی میباشد یا خیر؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۳۳۰ #59700568

باسلام و عرض خسته نباشید به وکلای محترم و دوستان کارشناس؛
مالک مقداری زمین و آب کشاورزی میباشم که بعد از انجام قانون اصلاحات اراضی در سالهای ( ۱۳۴۳~۱۳۴۵ ) زارع حق خودش را تصرف و مالک شده که در خصوص این مقدار اعتراض و ادعایی ندارم ولی مقدار سهم مالکی از همان زمان ۱۳۴۸ تا بحال تماما در تصرف همان زارع بوده که در مقداری از زمینهای سهم من ( مالک ) بدون هیچگونه مجوزی از بنده غرص اشجار نموده و با حق آبه سهم من آبیاری نموده، و در مقداری دیگری هم مبادرت به کشت و کشاورزی دیم یا آبی نموده است و هیچگونه قراردادی هم در اینمورد فی مابینمان تحریر نگردیده و هیچگونه رسید و اجاره ای هم در طی سنوات گذشته بمن پرداخت ننموده است.حالا که جهت تصرف زمینها و باغها مراجعه نموده‌ام زارع اظهار و ادعا مینماید که بایستی نصف زمین و باغ را حتی به انتخاب خودش به ایشان واگذار نمایم لذا در حال حاضر میخواهم بدانم اظهارات و ادعای ایشان قانونی و شرعی میباشد یا خیر؟ درصورتیکه قانونی نباشد بنده تحت چه عنوانی میتوانم زمینها و باغها را خلع ید و یا تخلیه نمایم و آیا میتوانم نسبت به اخذ اجرت المثل سنوات گذشته ( حدود ۵۰ سال ) که زمینها و باغها کاملا در تصرف ایشان بوده اقدامی نمایم یا خیر؟

مشاوره حقوقی ملکی
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام
شما میتوانید به طرفیت زارع اقامه دعوی و تقاضای خلع ید از زمین های متعلق به شما و نیز مطالبه اجرت المثل ایام تصرف را از ایشان درخواست نمایید .

ایشان حق نسق زارعانه دارد که مورد قبول شما نیز می باشد لاکن نسبت به مالکیت نمی تواند ادعایی داشته باشد لذا در صورت داشتن سند مالکیت می توانید خلع ید ایشان را از دادگاه بخواهید