آیا بابت این چک که یک سال از تاریخ سررسید میگذرد میتوان جلب گرفت یا خیر؟

پرسیده شده
۳ پاسخ ۲۷۰ #59465023

سلام وقت به خیر چکی به مبلغ نه میلیون تومان نزد کسی داشتم پول چک را دادم ولی بابت حساب دیگری که با ایشان داشتم گفتند که پشت چک را مبلغ ۱۵۹ میلیون بنویس و حالت امانت و تا زمانی که چکها یه آن حساب را دادی این چک را پس بگیر من بعد از مدتی چکهای حساب ایشان را دادم ولی چک را به بنده عودت نداد و الان روی همان چک اقدام کرده است میخواستم بدانم مبلغ ۹ ملیون روی چک معتبر است یا ۱۵۹ ملیون پشت نویسی و آیا بابت این چک که یک سال از تاریخ سررسید میگذرد میتوان جلب گرفت یا خیر؟ ممنون از راهنماییتون

مشاوره حقوقی چک
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

-- برای اقدام کیفری در خصوص چک باید ظرف ۶ ماه از تاریخ سر رسید اقدام به برگشت زدن چک نموده و ظرف ۶ ماه از تاریخ گواهی عدم پرداخت شکایت را مطرح نمود .
-- در صورتیکه در متن چک تغییر مبلغ را اعمال کرده و در ظهر چک نیز پشت نویسی نموده باشید مبلغ جدید مبنا بوده و معتبر می باشد .

با سلام
اگر در ظهر چک (پشت چک) ذکر شده بابت امانت داده شده، ۱۵۹ میلیون تومان قابل مطالبه نخواهد بود. بر فرض قابلیت مطالبه نیز، چک شما حقوقی بوده و امکان جلب وجود ندارد؛ مگر پس از صدور و ابلاغ اجرائیه و اعمال ماده ۳ قانون نحوه اجرای محکومیت‌های مالی.

سلام بله هر دو طرف معتبر هست
بله امکان گرفتن جلب هم وجود دارد
بابت اتفاق افتاده اگرچه بصورت ناقص توضیح دادین و مدارک تون بررسی نشده اما شما را به طرح دعوی کیفری راهنمایی میکنم تا دچار مشکل نشوید موفق باشید