امکانش هست نفقه بهش تعلق بگیرد؟

پرسیده شده
۱ پاسخ ۲۰۲ #59136025

با سلام و وقت بخیر
ببخشید اگر زوج به دلایل متعدد مثل ترک منزل طولانی و بدون دلیل زوجه اطاعت نکردن از همسر و نداشتن رابطه زناشویی و غیره... شکایت کنه و حکم عدم تمکین زوجه و حکم ازدواج مجدد رو از دادگاه بگیره و نفقه به خانوم تعلق نگیره و پس از یک سال و نیم، دو سال خانوم دوباره درخواست نفقه بده و درخواستش رد بشه و باز هم نفقه بهش تعلق نگیره اگر خانوم بعد از بیست روز از رای اعتراض بزنه و لایحه بنویسه و اقا نتونه لایحه دفاعیه مجدد به دادگاه بده چون زمان نداشته و خانوم روز اخر دست به کار شده، ( و با توجه به اینکه میگن جلسه تجدید نظر درغیاب خوانده و خواهان تشکیل میشه)
و رای به نفع زن بشه مثلا به دلیل اینکه اقا در پرداخت سکه های مهریه به موقع عمل نکنه؟ یا اینکه بگه میخوام برگردم سرخونه زندگیم ولی آقا قبول نمیکنن ( البته بعد از سه سال نیم شکایت و این حکم های ازدواج مجدد و عدم تمکینی که این سالها آقا گرفته )
لطف میکنید راهنمایی کنید در چه صورت ممکنه نظر دادگاه برگرده با اینکه دو بار رای به نفع آقا بوده؟
ولطفا میشه بفرمایید اگر رای به نفع خانوم بود آقا میتونه اعتراض بزنه؟ یا رای قطعی هست؟

مشاوره حقوقی نفقه
۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام و‌ وقت بخیر
۱- با اعتراض زوجه باید تبادل لایحه صورت بگیره، هر چند فرصت پاسخ به لایحه اعتراض محدود است اما این صرفا برای ارائه پاسخ به شعبه بدوی یا شورای حل اختلاف است و تا قبل از زمان صدور رای تجدیدنظر امکان ارائه لایحه به مرجع تجدیدنظر حسب مورد وجود دارد.
۲- با صدور رای تمکین و حتی گذشت زمان، در صورت اعلام آمادگی زوجه جهت اجرای رای تمکین، زوج نمی تواند مانع شود و در صورت مانع ایجاد کردن، دارای آوار قانونی دال بر بلااثر شدن رای تمکین و استحقاق زوجه در مطالبه نفقه است
۳- در صورت نقض دادنامه و صدور حکم در مرجع تجدیدنظر از طرق فوق العاده امکان پیگیری مجدد وجود دارد.
دکتر آقامحمدی