به اجرا گذاشتن چک ضمانت وام امکانپذیر است؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۲۷۹ #58917788

سلام بنده سه سال پیش ضامن فردی در بانک شدم که می خواست ده میلیون تومان وام مضاربه ای بگیره و حالا اون فرد سه سال از باز پرداخت وام سر می زنه و من موقعی که ضامن آن فرد شدم چکی به مبلغ ۱۵ میلیون تومان به عنوان ضمانت وام ازش گرفتم حالا می خوام بدونم می تونم چک را به اجرا بزارم و چگونه. ممنون از پاسخگویی

مشاوره حقوقی چک
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

اگر شخص به تعهدات خود در قبال بانک عمل نکرده باشد شما می توانید ابتدا با ارسال اظهارنامه وی را دعوت به پرداخت اقساط وام نمایید در غیر اینصورت می توانید علیه وی دادخواست مطالبه وجوه پرداختی را نمایید در مورد چک فعلا نمی توانید اقدام نمایید

باسلام
درصورتیکه مدیون اصلی از پرداخت اقساط امتناع کرده و شما مکررا مجبور به پرداخت به جای وی شدید، بدوا باارسال اظهارنامه ای،به نحو رسمی، موضوع را به اطلاع ایشان برسانید و درخواست انجام تعهد و پرداخت وجوه خود رابنمایید.
و پس از انقضای مهلت مقرر در اظهارنامه، و عدم اقدام از سوی وی، اقدام به مطالبه مبالغ پرداختی خود نمایید.
احتیاطا فعلا بر خود چک اقدام ننمایید و تنها مطالبه مبالغ پرداختی را نمایید.
چون به نظر برخی، تا زمانیکه ضامن کل مبلغ را بجای مدیون،پرداخت نکرده،نمیتواند چک ضمانت را اجراگذارد.
یا درصورت اجرا گذاردن، تنها به میزان پرداختی، مجاز به مطالبه وجه چک است و الا ممکن است مصداق خیانت در امانت حمل گردد.