آیا فسخ قرارداد رهن، خسارتش هجده میلیون است؟

پرسیده شده
۷ پاسخ ۲۸۶ #58616419

سلام
من در تاریخ ۵ شهریور ۹۸ یک خانه مبله در شمال رهن کردم مبلغ رهن ۳۰ میلیون تومان رهن کامل بود که ۱۸ میلیون آنرا پرداخت کردم و دوازده میلیون را گفتم اول مهر ماه خواهم داد ولی با اینکه دو سوم پول را دادم صاحبخانه کلید نداد و گفت اول مهر که دوازده میلیون باقیمانده را پرداختی کلید خواهم داد فقط اجازه داد یک شب به عنوان مهمان در آن خانه بمانم که من در آن شب متوجه شدم خانه بسیار کثیف است و چند روز کارگر باید آنجا را تمیز کند و بعد که امدم تهران متوجه شدم خانه را هر شب به مسافر می دهد و من نمی توانم کارگر نظافت ببرم من هم در تاریخ ۹ شهریور قرارداد را فسخ کردم و گفتم دوازده میلیون را اول مهر ندارم که بدهم یعنی به بهانه مشکل مالی قرارداد را فسخ کردم ولی ایشون میگه قرارداد را فسخ نمی کنه و اول مهر برای اون دوازده میلیون برای من شکایت خواهد کرد و خسارت خواهد گرفت بنگاه به من گفته فقط سیصد هزار تومان کمیسیون ایشون را باید بدهم ولی ایشون میگه من هجده میلیون را نمی دهم ‌‌و می خواد همه هجده میلیون را به عنوان ضرر زیان بردارد.
تا جایی که من می دونم چون کلید نگرفتم و خونه تحویل نشده فقط باید سیصد هزار تومان حق بنگاه ایشون را بدهم.
خواهش می کنم کمکم کنید که باید چه کنم؟

مشاوره حقوقی قرارداد
۷ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام
اگر در ضمن عقد برای فسخ شرطی مقرر نشده باشد فسخ قرارداد تنها در موارد معین و مصرح در قانون است.

اگر حق فسخ در قرارداد منعقد شده باشد شما میتوانید قرارداد را فسخ کنید در غیر اینصورت فقط با رضایت موجر میتوانید قرارداد را فسخ نمایید یا اینکه وجه را بپردازید و سپس منزل را تحویل بگیرید
قراردادتان بایستی مطالعه شود

با سلام

با توجه به توضیحات داده شده قرارداد اجاره شما بصورت رهن کامل تنظیم شده است ونظر به اینکه عقد رهن، نسبت به مرتهن جایز و نسبت به راهن، لازم می باشد. بنا بر این، مرتهن می تواند هر وقت بخواهد آن را بر هم بزند

سلام
پس از تعیین مدت اجاره و تدوین اجاره‌، قرارداد به هیچ عنوان نه توسط موجر و نه توسط مستاجر قابل فسخ نیست، مگر در شرایط خاص.

در قرارداد اجاره یک بند مخصوص فسخ اجاره و مبلغی به عنوان خسارت فسخ تعیین شده است
که باید مستاجر و مالک خانه بر سر این مبلغ به توافق برسند و درون قولنامه این مبلغ را ذکر کنند
. البته باید بدانید که برای پرداخت این مبلغ لازم است فسخ قرارداد اجاره بدون دلیل اتفاق افتاده باشد
و درصورتی‌که فسخ اجاره به دلایل قانونی انجام شود نیازی به پرداخت این مبلغ نیست. مبلغ فسخ قرارداد توسط شخصی که تمایل به فسخ دارد به طرف دیگر پرداخت می شود. برای فسخ قرارداد اجاره مراجعه به دادگاه لازم است و این کار به زمان زیادی نیاز داد و هزینه زیادی را می طلبد به همین دلیل پیشنهاد می‌کنیم این‌گونه مسائل بین مستاجر و صاحب ملک بدون شکایت حل شود.

بی دلیل که نمیتوانید قراردادرافسخ کنید . مگر حق فسخ وعلت فسخ درقرارداد پیش بینی شده باشد

سلام خانم احسنی
ببینید در قراردادها اصل لزوم حاکم است یعنی شما نمی توانید بصورت یکطرفه اقدام بر برهم زدن معامله کنید مگراینکه شرایطی را طبق قرارداد یا قانون برای برهم زدن قرارداد داشته باشید حال بایستی قرارداد شما مطالعه شود ببینیم ایا شرایطی برای برهم زدن معامله دارید یا خیر

سلام
قرارداد شما دقیقا مشخص نیست تحت چه عنوانی منعقد شده اما چنانچه در قالب رهن منعقد شده تا زمانی که خانه تحویل شما نشده عقد منعقد نشده است و همچنین چنانچه حق فسخ در قرارداد پیشبینی شده باشد شاید امکان فسخ داشته باشید