اگر شکایت کنم چون خودم ترک کار کردم این مسئله به ضرر من هست؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۱۵۷ #58410535

سلام من از خرداد ۹۹ تو یه چاپخونه مشغول به کار شدم و قرار شد از همون روز اول بیمه کنه ولی بعد سه ماه با مراجعه به اداره بیمه فهمیدم که دروغ گفتن و وقتی این موضوع رو باهاشون درمیون گذاشتم حتی به من توهین کردن تا ۶ ابان اونجا کار میکردم ولی چون به من دروغ گفته بودن از اونجا رفتم و به من گفتن که حق بیمه رو پرداخت میکنن و هر بار که باهاشون تماس میگیرم و عده سرخرمن میدن خواستم بدونم من اگر شکایت کنم چون خودم ترک کار کردم این مسئله به ضرر من هست یا نه و این که من به حق میرسم هیچ قراردادی هم نداشتیم ممنون از لطف شما

مشاوره حقوقی دیوان عدالت اداری
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام در واقع طبق ماده ۱۴۸ قانون کار موظف است شما را بیمه کنند و در صورت تخلف محکوم به جریمه نقدی می شوند اول طول مدت قرار داد شما چند ساله است و قراردادتان مهم است وکار فرما شما میتواند در هیات هل اختلاف کرد از شما شکایت به خاطر ترک کارتان بی دلیل و به هم زدن قرارداد را انجام دهد که در این صورت از بعضی و حقوق و مزایا دیگر بر خوردار نمیشوید ولی ایشون هم ترک تعهد کردن شما هم ترک کار و به هم زدن قرارداد ماده ۲۵ قانون کار مطالعه کنید که مقرر دارد هیچ کس نمیتواند بی دلیل قرار داد را فسخ کند

میتوانید برای مطالبه ی حق و حقوقتان از طریق اداره ی کار اقدام نمایید و اگر قراردادی ندارید میتوانید به استناد شهادت شهود و پرینت واریزی ها اشتغال خود را ثابت کنید

اگر بتوانید اشتغال خود را اثبات کنید میتوانید حق و حقوق و مزایای قانونی خود را با شکایت در اداره کار دریافت نمایید .

با سلام

با توجه به اینکه طبق قانون کار ، قرارداد کار میتواند کتبی یاشفاهی باشد.از اینکه قرارداد کتبی ندارید نگران نباشید .
..........................
طبق تبصره ماده۲۱ قانون روابط کار گر و کارفرما، کارگری که استعفا می کند موظف است یک ماه به کار خود ادامه داده و بدوا استعفای خود را کتبا به کارفرما اطلاع دهد و در صورتی که حداکثر ظرف مدت ۱۵ روز انصراف خود را کتبا به کارفرما اعلام نماید استعفای وی منتفی تلقی می شود و کارگر موظف است رونوشت استعفا و انصراف آن را به شورای اسلامی کارگاه و یا انجمن صنفی و یا نماینده کارگران تحویل دهد .

اگر چنانچه تمایلی به ادامه کار ندارید ،ابتدا طبق تبصره مذکور اقدام نمایید.سپس در صورتی که کارفرما حقوق و مزایای شما را پرداخت نکرد به اداره کار شکایت نمایید. زیرا با توجه اظهارات خودتان ، چنانچه طبق تبصره مذکور اقدام ننموده و شکایت به اداره کار ببرید ،احتمالا هیئت تشخیص اداره کار ،ترک کار را از سوی شما اعلام خواهدکرد.

بدیهی است مطابق ماده ۲۴ همان قانون ،در صورت خاتمه قرارداد کار ، کار معین یا مدت موقت ، کارفرما مکلف است به کارگری که مطابق قرارداد ، یک سال یا بیشتر ، به کار اشتغال داشته است برای هر سال سابقه ، اعم از متوالی یا متناوب بر اساس آخرین حقوق مبلغی معادل یک ماه حقوق به عنوان مزایای پایان کار به وی پرداخت نماید