آیا میتوانم از چکی که به من داده اند برا اعاده حقوق خود استفاده نمایم؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۲۱۹ #58289630

با سلام و وقت بخیر.
بنده سال گذشته یه دستگاه آپارتمان پیش فروش خریداری کردم که موعد تحویل آن یک سال بعد از عقد قرارداد با متراژ ۱۱۸ متر و نحوه پرداخت اقساط متناسب با پیشرفت پروژه بود ولیکن بعد از گذشت ۱۲ ماه ملک مذکور تکمیل نشده و حتی متراژ آن کاهش یافته و ۹۶ متر شده شایان ذکر است در قرارداد میزان متعارف کاهش یا افزایش متراژ ۵ درصد عنوان شده که قیمت آن بر اساس ثمن معامله محاسبه خواهد شد ولیکن مازاد بر آن ۵ درصد بر اساس قیمت روز ملک محاسبه خواهد شد و همچنین مبلغی به عنوان جریمه دیرکرد در صورت عدم تحویل بموقع ذکر شده با این حال فروشنده مرا تهدید میکند که اگر شکایت کنم برای دریافت جریمه و مبلغ کاهش متراژ ملک را بمن تحویل نمیدهد و آن را به دیگری واگذار میکند و یا اصلا اقدام به ادامه ساخت آن نمیکند. درحالی که در قرارداد به صراحت ذکر شده فروشنده حق واگذاری ملک به غیر را ندارد. متاستفانه بنده حدود ۸۰ درصد ثمن معامله را با وعده تحویل سریعتر فروشنده به ایشان پرداخت کردم و در مقابل یک چک بدون تاریخ از ایشان جهت ضمانت اجرای کار دریافت نمودم. ممنون میشم راهنماییم کنید که چطور از وی شکایت کنم و تحت چه عنوان و آیا میتوانم از چکی که بمن داده اند برا اعاده حقوق خود استفاده نمایم؟ و آیا ایشان میتوانند ملک را بمن ندهند و بغیر واگذار نمایند؟ چون در اینصورت پروسه شکایت بسیار پیچیده تر میشود

مشاوره حقوقی ملکی
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام
شما حق مطالبه خسارات را دارید و به این دلیل فروشنده حق فسخ و واگذاری آپارتمان را به غیر ندارد ...

سلام . نیتزی نیست که شما از چک استفاده کنید
زیرا در واقع از فروشنده طلبکار نیستید
لکن شما در ابتدا اظهارنامه ای ارسال نمایید و به فروشنده مهلت ۴۸ ساعته یا یک هفته ای یا هر مدتی که خودتان صلاح میدونید بدهید که نسبت به تحویل . تکمیل و انتقال سند اقدام می نمایم و در ضمانت نامه به جمع وجوه التزام یعنی همان خسارت های تاخیر نیز اشاره کنید و در این صورت اگر اقدامات لازم را نمود که هیچ اما اگر اقدامی ننمود بعد از اظهارنامه مبادرت به تنظیم دادخواست با موضوع تکمیل تحویل انتقال سند نمایید و از سوی دیگر نیز شکایت کیفری می توانید بر علیه ایشان اقدام کنید و در متن اظهارنامه نیز به طرح شکایت کیفری اشاره کنید
ضمنا ایشان نمی توانند ملک را به شخص دیگری بفروشند و در این خصوص نیز مرتکب جرم فروش مال غیر می شوند