وضعیت فسخ صلح بلاعوض در صورت گم شدن مال مورد صلح

پرسیده شده
۷ پاسخ ۶۷ #58035335

سلام، من یک انگشتر زمرد پنجشیر به یکی بلاعوض صلح کردم و ازش صلحنامه و امضا گرفتم و شرط گذاشتم که تا مدت یک سال حق فسخ معامله رو دارم (صلح خیاری). من اظهارنامه فسخ دادم و او در جواب گفته من انگشتر رو گم کردم. حالا که صلح فسخ شده، می‌تونم تقاضای مثل یا قیمت مال مورد معامله رو داشته باشم؟

مشاوره حقوقی قراردادها
۷ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام و تحیات وافره

بایستی عارض گردم ، اولا فسخ نیاز به اثبات اراده داشته است ،و اینکه شما با ارسال اظهارنامه اراده خود را به فسخ ابراز نموده اید امری صحیح است، نکته قابل تامل در سوال شما این است که امر مزبور نیازمند به ثبت دادخواست و طرح دعوی مبنی بر تایید و تنفیذ فسخ و استرداد مال منقول (انگشتر) می باشد ، ایشان ادعای فقدان را در دعوی می توانند مطرح نمایند ، اینکه ایشان در جواب شما ادعا نموده اند که انگشتر گم شده است به صرف ادعا می باشد و همانطور که مستحضرید صرف ادعا مثبت ادعا نمی باشد و بار اثبات مفقود شدن به عهده ایشان می باشد،در صورتی که نتوانند ادعای خویش را اثبات نمایند و رای بر له شما صادر شود و رای صادره قطعیت یابد حال به اجرا خواهیم رسید در صورتی که باز در این مرحله اثبات شود عودت انگشتر به هر دلیلی قابلیت ردو عودت ندارد می توانید از واحد اجرا تقاضای مثل یا قیمت انگشتر را بنمائید ، از این رو پیشنهاد می گردد با رزرو نوبت در بنیاد وکلا با یکی از وکلای محترم دادگستری و یا کارشناسان متخصص مشاوره نموده و دادخواست شایسته و یا با انعقاد قراردادوکالت با یکی از وکلای بنیاد اقدام به طرح دعوا بر علیه طرف خود بنمایید.

موفق و موید باشید

با سلام
چنانچه نتوانید تعدی یا تفریط ایشان را اثبات کنید امکان مطالبه مثل یا قیمت وجود ندارد.

سلام با توجه به اینکه صلح صورت گرفته است شما ابتدا تعدی و تفریط ایشان را ثابت نمایید و سپس در صورت اثبات تقصیر از طرف ایشان دادگاه حکم به پرداخت قیمت انگشتر را صادر می نماید .

سلام واهب باید تعدی و تفریط متهب را ثابت کند

درود
با توجه به اینکه در عقد صلح ید شخص، امانی است در صورتی که در گم کردن انگشتر تعدی و تفریطی صورت نگرفته باشد، نمی توان مطالبه مبلغ نمود.

سلام، چون ید ایشان امامی است فقط وقتی ضامن هستند که تعدی یا تفریط کرده باشند. احتمال اثبات این موضوع پایینه

اگر بدون تعدی و تفریط ایشان این اتفاق افتاده باشد نمیتوانید مطالبه مبلغ آنرا نمایید.