ندادن نفقه میتواند دلیلی بر عدم تمکین باشد؟

پرسیده شده
۱۰ پاسخ ۳۵۵ #57984371

سلام وقت بخیر
من زوجه هستم و همسرم درخواست صدور عدم تمکین به دادگاه دادن،هنوز دادگاه برگزار نشده است
همسرم مدعی است که اگر عدم تمکین بنده رو بگیرن میتوانند از نظر قانونی مانع اشتغال و تحصیل بنده بشن وحتی نمیذارن پام رو از خونه پدرم بیرون بذارم و اگر از خانه پدرم بیرون بیام با مامور میان واز من و پدرم شکایت میکنن،میگن دیگه حق رانندگی هم نخواهم داشت،و هر وقت اراده کنن با مامور میان جلوی در خونه ی پدرم‌ ایا واقعا اینطور هست؟عدم تمکین بجز محرومیت از نفقه و دشوار شدن شرایط طلاق برای زوجه و امکان ازدواج مجدد زوج چه عواقب دیگه ای داره؟این مواردی که همسرم میگن درسته؟جنبه ی قانونی داره؟
ببخشید ممنون میشم این سوال رو هم پاسخ بدید،ایا ندادن نفقه میتواند دلیلی بر عدم تمکین باشد؟یعنی توی دادگاه بگم چون نفقه ی بنده رو نمی دهد تمکین نمیکنم

مشاوره حقوقی الزام به تمکین
۱۰ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با درود اصل‌ بر آن است که زوجه تمکین می‌کند و مستحق نفقه خواهد بود خلاف آن را باید زوج اثبات نماید و گرنه زوج مکلف به تادیه نفقه است

با سلام و ارادت خدمت شما
تنها نکته ی مثبت تمکین عدم پرداخت نفقه و اجازه ی ازدواج مجدد از دادگاهست.
-برای منع تحصیل قانونی وضع نشده که از آن طریق بتوانند جلوی تحصیل شما را بگیرند چون تحصیل حرفه محسوب نمیشود
-منبع اشتغال به حکم عام و اطلاق ماده ۱۱۱۷ قانون مدنی ممکن است که رویه ی دادگاه ها با شرایط اقتصادی فعلی متفاوت است.
-حبس شما در منزل از مصادیق عسر و حرج محسوب شده و در صورت اثبات آن با استفاده از آن میتوانید خود را مطلقه نمایید! و کلیه حق و حقوق مالی شما محفوظ میماند. آرزوی موفقیت برای شما

صحبت های ایشون پیرامون تحقق آن موارد در صورت صدور حکم عدم تمکین از لحاظ قانونی و موجه نیست و شما حتی اگر بواسطه عدم تمکین ناشزه محسوب شوید امکان اعمال این موارد از جانب همسرتان وجود ندارد تنها نفقه ب شما تعلق نمیگیرد و همسرتون میتونه از دادگاه تقاضای ازدواج مجدد کنه و تنصیف اموال و دارایی منتفی خواهد شد در ضمن ایشون بهرحال تا زمان حکم تمکین مکلف ب پرداخت نفقه هستند اما نپرداختن نفقه دلیلی بر عدم تمکین از جانب شما نیست و میتونید نفقه رو بطور قانونی از ایشون مطالبه کنید

درود
خیر حرف همسر شما درست نیست، عدم تمکین فقط مسقط نفقه و ایجاد کننده حق ازدواج برای زوج است.

خیر صفا در صورتی که شما تمکین نکنید از نفقه محروم خواهید شد لذا ایشان نمی توانند مانع تحصیل شما شوند

خیر موارد مطرح شده از سوی زوج کارآیی ندارد و نمی تواند به این شکل اقدام و اجرا نماید

سلام مواردی که برشمردید جز نفقه نمی باشد. نفقه در صورتی که تمکین عام و خاص ننمایید ساقط می گردد شغل و تحصیل جز این مورد نیست