فردی بدون هیچگونه عقد قرارداد یا سند و مدرکی، آیا میتواند دادخواست استرداد چک نماید؟

پرسیده شده
۱ پاسخ ۱۷۸ #57646261

با سلام سه نفر در یک شرکت بازرگانی سرمایه گذاری نمودیم و مدیر عامل یک فقره چک را به بنده، و دو فقره دیکر را برای دو نفر سرمایه گذار دیگر تحویل بنده داد تا به ید آنان که در استان دیگری بودند برسانم. بنده برای اثبات این ادعا یک شاهد و پیامک مدیر عامل دال بر تحویل دو فقره چک به افراد دیگر را دارم و همچنین تاکنون سرمایه سرمایه گذاران نیز تسویه نشده است، حال ایشان بر علیه بنده دادخواست استرداد سه فقره چک را داده است. لازم به ذکر است هیچ سند و مدرکی ایشان برای تحویل چکها به بنده ندارد و قرار دادی هم بین سرمایه گذاران عقد نگردیده است فقط چکها تضمین سرمایه گذاری بودند. حال با این اوصاف ایشان میتواند سه فقره چک را استرداد کند???

مشاوره حقوقی چک
۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام
باید دقیقا بررسی شود تا مشخص شود چک ها بابت چه چیزی داده شده است و اگر موضوعی که بابت آن چک داده شده است مرتفع شده باشد میشود دادخواست استرداد چک ها را تقدیم نمود ولی اگر موضوعی که بابت آن چک داده شده هنوز به قوت خود باقی باشد مثلا بابت تضمین شراکت باشد و شراکت نیز هنوز تمام نشده باشد امکان استرداد وجود ندارد