میتوانم از وی درخواست نفقه کنم؟

پرسیده شده
۲۷ پاسخ ۴۴۱ #57631326

باسلام و احترام،
من یک و نیم سال است که عقد دائم هستم. در سال اول همسرم شهریه ی دانشگاه مرا با رضایت خودش پرداخت کرد.من قبل از عقد با او نیز به دانشگاه میرفتم. این شهریه مبلغی حدود ۱۲ میلیون تومان است. اما الان ۵ ماه هست که با من قطع رابطه کرده است و در این مدت نفقه ای به من پرداخت نکرده است. الان من میتوانم از وی درخواست نفقه کنم؟ ایا وی می تواند مبالغی را که قبلا داده است و من قبلا ان ها را مصرف کرده ام به عنوان نفقه ی جاریه و اینده ی من حساب کند؟ نفقه ی این ۵ ماه چطور؟
باتشکر

مشاوره حقوقی نفقه
۲۷ پاسخ برای این سوال ثبت شده

میتوانید تحت عنوان ترک انفاق از ایشان در دادگاه اقدام کنید

سلام علیکم
به محض وقوع عقد زوجه مستحق نفقه است. شوهر شما با مبلغی که پرداخته میتواند مدعی پرداخت نفقه شما باشد البته تعیین مبلغ نفقه و شرایط آن و اینکه با توجه به پرداخت ۱۲ میلیون تومان، ارجاع امر به کارشناسی تعیین کننده است.

زوج با وقوع عقد نکاح مکلف و ملزم به پرداخت نفقه به زوجه خواهد بود

با سلام شما با شکایت به نتیجه نمیرسید چون میتواند همان پرداختی هارا جزو نفقه بحساب بیاورد ولی نفقه اینده به شما تعلق میگیرد

نفقه به شما تعلق میگیرد و میران پرداخته شده مربوط به همان دوران است.

با سلام اگر قبل از عقد مبلغی پرداخت کرده باشد به عنوان نفقه محسوب نمی شود .
از زمان وقوع عقد اگر مبلغی به حساب شما واریز نموده ابتدا به عنوان نفقه محسوب می شود، لکن اگر به حساب دانشگاه واریز نموده نفقه شما را بدهکار است . هر مبلغی که زوج به زوجه می پردازد نفقه ماهانه است مگر آنکه اعلام کرده باشد نفقه ماه های اینده نیز می باشد و درهرصورت زوجه می تواند نفقه گذشته و جاریه و آینده تا زمان صدور حکم را مطالبه نماید .

به محض وقوع عقد زوجه مستحق نفقه است پرداخت مخارج تحصیل هم میتواند جز نفقه محسوب گردد لکن شما میتوانید بابت نفقه اینده و مبالغی که در این مدت پنج ماه پرداخت نکرده اقدام کنید مخارجی که در گذشته پرداخت کرده جز نفقه محسوب میشود