اثبات معامله صوری به چه صورت است؟

پرسیده شده
۸ پاسخ ۶,۷۸۲ #57023163

با سلام
شش ماه است که عقد کرده ام و با زوج به مشکلات بر خوردیم وقتی برای به اجرا گذاشتن مهریه مراجعه کردم متوجه شدم که زوج یک ماه پیش خودرو خود را به نام پدرش کرده است، مطمئنم که این معامله برای فرار از نپرداختن مهریه من بوده است.
چطور ثابت کنم که معامله به صورت صوری بوده است؟

مشاوره حقوقی مهریه
۸ پاسخ برای این سوال ثبت شده

طبق رای وحدت رویه هرگونه معامله مدیون قبل از صدور رای قطعی عنوان مجرمانه معامله به فصد فرار از دین نمی باشد.
اگر مدعی صوری بودن معامله فیمابین پدر و پسر هستید ، دادخواست بطلان معامله را بدهید.در صورتیکه در معامله بین دو طرف قرارداد دلیلی بر رد و بدل شدن وجه ارائه نشده باشد و همچنین وجود رابطه نسبی ، اماره‌ای بر صوری بودن معامله خواهد بود.

سلام. در این مورد زمان بسیار مهمه و شما باید تاریخ معامله و تاریخ صدور رای قطعی رو ببینید. چنانچه بعد از صدور رای قطعی معامله انجام شده باشد جرم محسوب میشود.

باتوجه به توضیحات : دادخواست ابطال‌سند به جهت صوری بودن معامله را اقدام نمایید البته با داشتن وکیل خوب . توصیحا اینکه در صورتیکه در معامله بین دو طرف قرارداد دلیلی بر رد و بدل شدن وجه ارائه نشده باشد،و همچنین وجود رابطه نسبی ، امر مذکور اماره‌ای بر صوری بودن معامله است.

فرار از دین بعد از حکم قطعی قابل اثبات است.

باسلام
سخن در باب معامله به قصد فرار از دین و معاملات صوری متفاوت است در معامله به قصد فرار از دین معامله و ارکان آن به درستی انجام می گیرد و قصد طرفین نیز واقعی و مبنی بر انتقال ثمن و مثمن است اما جهت شخصی معامله برای فروشنده فرار از دین است که با توجه به رای وحدت رویه تنها معاملات بعد از صدور حکم قطعی این ویژگی را دارند

اما معاملات صوری معاملاتی هستند که قصد جدی مبنی بر انتقال ثمن و مثمن وجود ندارد و محکوم به بطلان هستند ونیازی نیست شما ابطال آن ها را بخواهید و دادگاه نیز تنها بطلان آن ها را اعلام می کند و د رتمامی زمان ها در صورتی که با شهادت شهود و یا هر دلیل محکمه پسندی صوری بودن معامله را اثبات کنید حکم به نفع شما صادر می شود

سلام دوست گرامی
شما فقط می توانید مدعی معاملات بعد از اخذ رای قطعی شوید و نسبت به معاملات قبل از آن نمی توانید اقدام موثری انجام دهید.

چنانچه بعداز صدور حکم قطعی مهریه اقدام به انتقال اموال نماید جرم محسوب میگردد در غیراینصورت شکایت فرارازدین رد منع تعقیب صادر میگردد ولی بطور کلی جهت اثبات معامله صوری میتوان به نحوه رد وبدل کردن ثمن معامله اشاره نمود یعنی اینکه چگونه پول پرداخت شده است