دفاع از شکایت تصرف عدوانی مازاد بر واگذاری با شکایت منابع طبیعی

پرسیده شده
۱۱ پاسخ ۷۸ #56997826

با سلام و احترام، سال ۱۳۶۲ جهاد کشاورزی ۷۰ هکتار از اراضی ملی را طی یک صورت جلسه به ۱۴ نفر به صورت مشاع و اجاره واگذار نموده است که متاسفانه ادارات متولی تا کنون نه قراداد اجاره‌ای با پدران ما تنظیم کرده و نه محدوه واگذاری را مشخص کرده‌اند و تاکنون هیچ گونه نارضایتی از طرف ادارات متولی اعلام نشده و اکنون ادارات متولی متاسفانه بعد از ۴۰ سال فعالیت با طرح کروکی قسمتی از اراضی را مازاد بر واگذاری اعلام کرده است. نظریه کارشناس رسمی دادگستری این مطلب را تایید کرده است و ما که مورثین شرکای اولیه هستیم قبول داریم که مازاد بر واگذاری وجود دارد ولی از این موضوع هیچ گونه آگاهی و اطلاعی نداشتیم و متاسفانه ادارات متولی کم‌کاری خود را سرپوش می‌گذارند. لذا در قسمت مازاد بر واگذاری اقداماتی چون ساخت‌وساز منزل مسکونی و کشت درختان مرکبات و نخیلات و کشت صیفی‌جات و خرید و فروش و وقف صورت گرفته است. حال نظر شما بزرگواران در مورد این پرونده چیست؟ چگونه بی‌گناهی خود را به قاضی اثبات کنیم؟

مشاوره حقوقی ملکی
۱۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با عرض سلام
موضوع مطروحه بسیار تخصصی است . مدارک می بایست رؤیت گردد و شرایط جرم تصرف عدوانی به فراخور موضوع باید بررسی گردد.

با درود ، دوست عزیز ، موضوع خیلی پیچیده و تخصصی می‌باشد ، سوال تون هم کلی و مبهم است ، اگر از طرف اداره متولی قرارداد اجاره منعقد شده ، یقینا مقدار زمین واگذاری به مستاجرین مشاعی و کروکی محل در طبیعت در پرونده مربوطه در امور اراضی محل موجود و درج شده است و مقدار زمین مازاد هم اگر در خارج از چارچوب زمین واگذاری به مورثین شما است ، و متعلق به منابع طبیعی بوده و ملی می‌باشد ، باید با ارجاع به کارشناس رسمی دادگستری ، کروکی زمین مازاد مشخص شود و هرکس اقدام به تصرف و تخریب اراضی ملی نموده ، باید رفع تصرف نماید و حتی درصورت تخریب عمدی اراضی منابع طبیعی ، درصورت شکایت کیفری توسط اداره منابع طبیعی ،شخص متخلف به پرداخت جزای نقدی در حق صندوق دولت هم محکوم خواهد شد

اگر منظور از مازاد واگذاری یعنی تصرفات شما در منابع ملی است بنابراین باید رفع تصرف صورت بگیرد.

باسلام
پرسش شما به بررسی دقیق مدارک و مستندات دارد

سلام در صورت وجود قهر و غلبه و موارد تشکیل دهنده رکن تحقق جرم تصرف عدوانی است در غیر این صورت خیر . بهتر است مدارک بررسی شود تا دقیق تر راهنمایی شود .

سلام تصرف عدوانی بایستی با قهر و غلبه و به نحو عدوانی و با احراز سوءنیت صورت بگیرد

سلام با توجه به حساس بودن موضوع توصیه می شود از مشاوره آنلاین و یا تلفنی وکلا استفاده نمایید