آیا شهرداری میتواند به استناد قانونی که بعد از تفکیک صورت گرفته،مطالبه حق السهم نماید؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۲۸۴ #56255971

سلام
ملکی با مساحت ۱۹۰۰ متر در سال ۸۹ توسط دادنامه دادگستری تجمیع و تفکیک صورت گرفته، دیگه پیگیری نکردیم،الان شهرداری بابت تفکیک غیر مجاز چهل درصد ملک ششصد متری رو به عنوان حق السهم میخواهد.قانون تفکیک غیر مجاز در سال نود تصویب شده.
سوال من اینه که با اینکه یک سال قبل از تصویب قانون ما تفکیک رو انجام دادیم باز هم شهرداری میتونه چنین مطالبه ای رو داشته باشه؟

مشاوره حقوقی شهرداری
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

خیر اگر این مورد در قانون مصوب پیش بینی نشده باشد ادعای شهرداری مسموع نیست

اصل بر قوانین این است که عطف به ماسبق نمی شوند مگر در خود قانون در این خصوص پیش بینی شده باشد
در خصوص شما اگر در خود قانون مصوب ۹۰ هیچ ماده ای تعیین تکلیف در خصوص دعاوی قبل از تصویب این قانون نکرده باشد شهرداری نمی تواند چنین مطالبه ای داشته باشد
و یا اینکه قانون مشمول پرونده هایی که در جریان باشند و ولو قطعی شده اند اما به دلیل پیگیری نکردن شما هنوز هم باز بوده و بسته نشده و در جریان محسوب می شوند شده باشد