چگونه از ساخت و ساز مدعی زمین جلوگیری کنم؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۱۹۸ #55277323

سلام و عرض ادب ، دو برادر و یک خواهر هستیم که یک منزل روستایی با زمینی به مساحت ۲۰۰۰ متر داریم. بعد از فوت پدر زمین به ما به ارث رسید ولی تفکیکی انجام ندادیم. حدود ۱۸ سال پیش یکی از همسایه ها برای اخذ وام به برادرم مراجعه می کند و یک مبایعه نامه صوری تنظیم می کنند و ۲۰۰ متر زمین به همسایه می فروشد تا ایشان وام بگیرد (در قولنامه مشخص نشده این ۲۰۰ متر دقیقا کجاست و کلی نوشتن ۱۰ متر عرض در ۲۰ متر طول ) و مبلغ ۲۰ هزارتومان وجه این ۲۰۰ متر زمین در قولنامه تعیین شده است در آن زمان مادرمان نیز در قید حیات بوده ولی بیماری آلزایمر داشتند و ما در شهرستان ساکن بودیم و از این قولنامه که در یک نسخه نوشته شده و نزد همسایه است هیچ اطلاعی نداشتیم. الان بعد از چند سال متوجه شدیم به خاطر اینکه همسایه به شخصی بدهکار بوده و در دادگاه محکوم شده است و به جای بدهی این ۲۰۰ متر زمین به عنوان بدهی با طلبکارش صلح کردند و الان این شخص آمده و قصد دارد ۲۰۰ متر خود را سریعا جدا کرده و بسازد از بهترین جای زمین که بر خیابان اصلی است انتخاب کرده که وقتی ۱۰ متر عرض را جدا کند مشرف به ساختمان قدیمی ما می شود یعنی ایوان ساختمان قدیمی کامل می گیرد در واقع دری که به ایوان و حیاط باز میشد الان میشه دیوار این شخص و حیاط هم جز ملکش می شود. راه حل چیست؟ برادرمان که می گوید اصلا پولی هم نگرفته و صوری بوده ولی این شخص الان یک قولنامه از نفر قبل دارد که برادرم امضا کرده و فروخته است و حکم دادگاه که جای طلبش از همسایه برداشته است. بهترین راه حل برای اینکه به اختلاف خانوادگی نیفتیم و حقمان هم ضایع نشود چیست؟ از طریق فروش مال غیر می شود اقدام کرد؟ چگونه می توانیم جلو ساخت و سازش را بگیریم؟ (۱۰ سال پیش بعد از فوت مادر این ۲۰۰۰ متر تقسیم کردیم بین ۳ وارث و اگه به ایشان زمین بدهیم این تقسیم قبلی بهم میخورد و برادرمان نیز سهمش را ساخته است) ممنون راهنمایی بفرمایید.

مشاوره حقوقی ملکی
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

مالکیت ملک مورد نظر علیرغم وجود تقسیم نامه میان وراث به دلیل عدم افراز و تفکیک ثبتی ، مشاع محسوب شده و فروشنامه نیز بیانگر انتقال ۲۰۰ متر مشاع از سهم برادرتان به خریدار است . به عبارت دیگر این ۲۰۰ متر از سهم الارث برادرتان کسر شده و انتخاب محل نیز باید با توافق تمامی مالکین مشاع صورت پذیرد . شما میتوانید در قالب درخواست رفع تصرف و قلع مستحدثات اقدام به طرح دعوی نموده و تقاضای دستور موقت مبنی بر جلوگیری از عملیات ساخت و ساز را بنمایید .

با سلام و احترام
با توجه به اینکه در قولنامه ی تنظیمی برادر شما محل دقیق قرار گیری ۲۰۰ متر معین نشده، موضوع معامله مجهول بوده و معامله باطل است. باید برای اثبات باطل بودن این قرارداد دادخواست احراز بطلان معامله بدهید
در مورد جلوگیری از ساخت و ساز هم تقاضای صدور دستور موقت از دادگاه کنید
میتوانید ابتدا درخواست صدور دستور موقت کنید سپس ظرف ۲۰ روز دعوای احراز بطلان معامله را مطرح کنید