چگونه میتوانم عدم حجر مادربزرگم را اثبات کنم؟

پرسیده شده
۲۰ پاسخ ۴۳۸ #55256603

با سلام
بنده در سال ۹۸ یک ملک از مادربزرگم که ایشان در صحت کامل جسمی و روحی بوده به صورت مبایعه نامه صلح به شرط عمری در حضور ۳ شاهد خریداری نمودم و سند رسمی و قانونی بنام خودم زدم. عموهای بنده از موضوع فوق شکایت کرده و با توجه به ذی نفع نبودن آنها دادگاه رد دعوی توسط قاضی صادر شد. حال بعد از ۹ ماه محجوریت مادر بزرگ بنده را از دادگاه خانواده گرفته و تاریخ نظریه پزشکی را یکسال قبل از انجام معامله بنده تعیین کرده اند تا معامله باطل شود یعنی سال ۹۶. حال از بنده مجدد شکایت کرده و خواهان ابطال معامله هستند. چگونه میتوانم عدم حجر مادربزرگم را اثبات کنم؟ لازم به ذکر است قبل از معامله بنده مادربزرگم هیچگونه پرونده پزشکی یا اسناد و مدارک بستری شدن مادربزرگم در بیمارستان روانی وجود ندارد. لازم به ذکر است در دادگاه کیفری با همین موضوع دادگاه کیفری منع تعقیب صادر کرده
به نفع بنده رای داده است.
با تشکر

مشاوره حقوقی صلح
۲۰ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام
شما می توانید اگر شاهد وشاهدانی دارید یا مدارک پزشکی که دارید که نشان دهنده ی این باشد که مادر بزرگ در آن زمان محجور نبوده
طی یک لایحه ی دفاعیه از خود دفاع کنید

اصل بر عدم حجر است کسی که مدعی حجر است باید حجر را ثابت کند. امر عدمی نیاز به اثبات ندارد.

با سلام
حکمی که در دادگاه کیفری برای شما صادر گردید برای عدم ذینفع بودن عموهای شما بوده است
اکنون به دلیل اثبات محجوریت مادربزرگ ، عمومهای شما به نوعی ذینفع خواهند بود و بایستی برای مادربزرگ قیمی نصب گردد تا امورات مالی ایشان را اداره نماید .
اگر پزشکی قانونی محجوریت را به سال ۹۶ اعلام داشته یا بایستی به نظر پزشکی قانونی معترض شوید یا اینکه تسلیم رای دادگاه شوید

ملاک صحت صلح نامه وضعیت ایشان از نظر روانی در حین امضاء صلح نامه است مگراینکه نظریه پزشک قانونی مبنی بر محجوریت دائم ایشان باشد در غیر اینصورت نمی اواند مستند ابطال صلح عمری در دادگاه باشد

باسلام با مراجعه به دادسرای سرپرستی ومحجورین وتشکیل پرونده ، مادر بزرگ شما ارجاع به پزشک قانونی خواهد وسپس تشخیص داده خواهد نامبرده از چه سالی محجور به حساب مییاد .

دوست عزیز لازمه این کار اثبات سلامت عقل وروان ایشان در آن زمان است وقانونا نظریه پزشکی قانونی قابل استناد است پس باید با تقدیم لایحه اعتراض نسبت به این نظربدهید تا بتوانید بامدارک ودلایل اثبات کنید

اثبات عدم حجر صرفا از طریق پزشکی قانونی خواهد بود و میتوانید از طریق پزشکی قانونی اقدام نمایید