در جلسه دادگاه من و همسرم می توانیم شرکت و صحبت کرده و از حقوق دخترم دفاع کنیم؟

پرسیده شده
۳ پاسخ ۲۴۰ #55076676

شوهر دخترم در طی ۲/۵ سالی که ازدواج کرده؛ رفتار خشونت آمیز و بچه گانه ای داشته است. چندین بار جلسه گذاشته و با هم صحبت کرده ایم ولی باز به رفتار غیر اخلاقی خود ادامه می دهد. حتی چندی قبل تعهدی کتبی جهت خوش اخلاقی گرفتیم ولی فقط چند ماه خوب بودند و باز به همان رفتار سابق خود برگشتند. در نهایت پیشنهاد مراجعه به مشاور خانواده به ایشان داده شد. در ابتدا قبول کردند ولی بعدا از رفتن پیش مشاور امتناع کردند.با توجه به وضعیت اخلاقی ایشان و بیم از به خطر افتادن سلامت روحی و جسمی؛ دخترم به خانه ما آمد. ایشان از طریق دادگاه خانواده ابلاغیه عدم تمکین فرستادند. حال سوال:
۲- آیا شرایط ماندن دخترم در خانه شوهر مصداق بودن در عسر وحرج می شود؟ چگونه می توان اثبات کرد؟
۳- آیا در همین جلسه می توان درخواست نفقه را مطرح کرد یا نیاز به دادخواست و جلسه جداگانه می باشد؟
۴- باتوجه به عدم تعادل روانی و رفتار ایشان در شکستن و تخریب وسایل خانه و حتی خود زنی؛ آیا می توان از دادگاه درخواست مراجعه ایشان را به روانشناس کرد؟
در صورت اثبات عدم تعادل روانی، حق طلاق به دخترم داده می شود؟
۵- درصورت انکار شوهر از قبول رفتار و برخوردهایش ، چگونه این مورد را می توان اثبات کرد؟
۶- بهترین راهکار در مواجهه با این اقدام ( ابلاغیه عدم تمکین) چیست؟

مشاوره حقوقی الزام به تمکین
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

۱- با موافقت قاضی امکان حضور والدین در جلسه دادگاه وجود داشته ولی صحبت و دفاع از فرزندتان غیر قانونی بوده و میسر نمی باشد .
۲- اثبات عسر و حرج بستگی به موضوع اعلامی داشته و تنها در آن چارچوب قابل بررسی و رسیدگی است . اگر ادعای عدم تعادل روحی و روانی زوج برای دادگاه به اثبات برسد میتواند از موجبات عسر و حرج قلمداد شود .
۳- از طریق طرح دعوی تقابل یا تقدیم دادخواست مستقل میتوان مطالبه نفقه را نمود .
۴- امکان درخواست مشاوره پزشکی یا معرفی به پزشکی قانونی وجو دارد ولی منوط به پذیرش قاضی است . در صورت اثبات این موضوع حق طلاق برای زوجه ایجاد خواهد شد .
۵- اثبات عدم تعادل روحی و روانی از طریق ارائه گزارشات احتمالی پلیس ، معرفی شهود ، تعهد ماخوذه قبلی و ..... امکانپذیر می باشد .

بهترین راهکار ،اقامه دعوای تقابل مبنی بر مطالبه نفقه است.

با سلام
زوجه باید در دادگاه اعلام نماید که آمادگی تمکین دارد
در خصوص روانی بودن زوج باید مطلب در دادگاه صالح اثبات گردد تا زوجه بتواند دادخواست طلاق تقدیم نماید