ارزش سرقفلی مغازه، چگونه تعیین میشود؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۲,۵۲۴ #54978673

با سلام.
میخواستم بدانم ارزش سرقفلی چند درصد ارزش ملک است. مثلا اگر ملکیت ۲ میلیارد ارزش گذاری شود چه مقدار از این مبلغ ارزش سرقفلی است؟

مشاوره حقوقی سرقفلی
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

تعیین سرقفلی بر اساس مسایل متعددی تعیین میشود که بهترین مرجع برای تشخیص آن ، متصدیان محلی املاک یا کارشناسان رسمی دادگستری میباشند .

میزان و مبلغ سرقفلی به موقعیت محلی و کیفیت ملک و تجهیزات مورد نیاز مستاجر بستگی دارد از این رو محاسبه ارزش سرقفلی به توافق و اراده ی موجر و مستاجر وابسته است ، به این صورت که مالک مبلغ سرقفلی را تعیین می کند و مستاجر می تواند آن را پذیرفته و پرداخت کند و یا اینکه از معامله مورد نظر انصراف دهد ، مستاجر اختیار قانونی در تغییر میزان مبلغ سرقفلی ندارد.
از آنجا که مبلغ سرقفلی به مالک محل پرداخته می شود نه به مستاجر اول ، لذا رونق تجاری و شهرت کسب و کار در تعیین مبلغ آن تاثیری نخواهد داشت.
محاسبه ارزش سرقفلی تنها توسط مالک محل تعیین می شود و اگر مالک از دریافت آن امتناع ورزد ، بعدا نمی تواند از مستاجر بابت سرقفلی، مبلغی را طلب کند.