می‌توانم بجای مادرم درخواست سهم الارث او را داشته باشم؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۲۴۷ #54738310

مادر بزرگ من دارای دو دختر بوده بعد از فوت پدر بزرگم با شخص دیگری ازدواج میکند که از ایشان هم یک پسر دارد هم مادر بزرگ و هم مادرم مرحوم شدن بعد از فوت مادر بزرگ من مادرم هیچگونه سهم ارث از مادری نبرده و همگی برای دایی من مانده، اکنون مادرم فوت کرده من می‌توانم بجای مادرم درخواست سهم ارث مادرم را داشته باشم؟

مشاوره حقوقی ارث
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

درود گواهی انحصار وراثت مادر و مادربزرگتان را بگیرید

با سلام
بله می توانید... به ترتیب زیر عمل نمایید:
۱- گواهی انحصار وراثت مادر و مادربزرگتان را بگیرید
۲- باستناد گواهی انحصار وراثت مادرتان و با ارائه گواهی انحصار مادربزرگ تان، دادخواست تحریر و تقسیم ترکه مادربزرگ تان را بطرفیت سایر وراث مادربزرگ تان بدهید...

بر اساس استثنای وارد بر اصل وراثت نزدیکتر در خویشاوندان طبقه اول و دوم وراثت در جایگاه قانونی قائم مقامی پذیرفته شده است لذا هر نسل سهم شخص یا مورثی را می برد که از طریق او به متوفی وابسته یا با او خویشاوند می شود و به همین ترتیب سهم پدر یا مادر متوفی از ارث به قائم مقامی به فرزندان دختر یا پسر وی داده می شود و هر یک از فرزندان می توانند نسبت به اخذ گواهی حصر وراثت اقدام و در صورت عدم توافق بین ورثه جهت تقسیم ارث به دادگاه صالح مراجعه نمایند

سلام. بله بجای مادرتون می توانید درخواست سهام مادرتون را داشته باشید اگر مادربزرگ در هرحال زودتر فوت کرده باشند از مادرتون که علی الظاهر اینطوره.