آیا زوجه میتواند از اجرای حکم تمکین شانه خالی کند؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۴۲۵ #54187435

سلام به کارشناسان گرامی
سوال اول:
آیا زوجه می‌تواند با حکم اجراییه تمکین بازی کند؟
مثلا بگوید تمکین می کند ولی نیم ساعت بیاید داخل منزل و بعد برگردد.
برای این کاری که زوجه انجام می دهد آیا چاره ایی هست که بعدا از آن استفاده کرد؟
سوال دوم : آیا بعد از حکم نشوز زوجه می توانم قفل درب منزل را عوض کنم؟

مشاوره حقوقی الزام به تمکین
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام شما در هر حال قفل درب را نباید عوض کنید چون این امر مانع تمکین است .
اما اگر زوجه به خانه بیاید و برود باید با ۱۱۰ تماس بگیرید و موضوع را صورتجلسه کنید و نیز استشهادیه ای تنظیم کنید . در صورت عدم تمکین وی مستحق نفقه نیست .

زوجه رانمیتوان با زور مجبور به تمکین کرد. می تواند تمکین کند و نیم ساعت دیگه برود و برنگردد

در خصوص سوال اول بله این امکان وجود دارد و شما هر زمانی که زوجه منزل را ترک کرد باید گواهی ۱۱۰ را بگیرید و در خصوص سوال دوم خیر نمی توانید قفل را عوض کنید زیرا این امکان وجود دارد که زوجه به این استناد ترک انفاق شمارا را دادخواست دهد
زیرا ممکن است بعد از ناشزه شدن زن وی اظهار نامه مبنی بر آمادگی تمکین دهد و در آن قید کند که من آماده تمکین هستم اما زوج قفل را عوض کرده است

سلام

هر دو اقدامی که فرمودید انجام آن محتمل است لذا احتیاطات لازم را از قبل پیش بینی کنید.