میشه شکایت کیفری انجام داد؟

پرسیده شده
۳ پاسخ ۲۳۸ #54071721

با سلام....من یه فقره چک در تاریخ ۹۸/۱۲/۲۷ از شرکت بابت تسویه حساب با تاریخ سررسید امروز یعنی ۹۹/۰۲/۲۵ دریافت کردم که موجودی نداشت برگشت زدم به دفتر قضایی مراجعه کردم واسه شکایت کیفری گفتند نمیشه شکایت کیفری انجام بدید! ولی اجراییه میتونید!
حال میشه انجام داد یا نه؟ اجراییه چیه؟ کدام نوع شکایت کنم بهتره؟
با تشکر

مشاوره حقوقی چک
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با درود دادخواست حقوقی مطرح نمایید

سلام. احتمالا چون در متن چک، به صورت مشروط قید شده بابت تسویه حساب به این دلیل گفته اند که قابلیت شکایت کیفری ندارد. ولی امکان شکایت کیفری تا ۶ ماه پس از برگشت چک و صدور گواهی عدم پرداخت وجود دارد و چک شما مشروط نیست و از هردو طریق می توانید اقدام کنید. در اجراییه مستقیما بر روی چک برگ اجرایی صادر می شود بدون حکم دادگاه و برگزاری جلسه و بعد اموال صاحب چک استعلام می شود و اگر مالی نداشت جلب می شود.

با سلام اصولا با توجه به رویه موجود اکثر چک‌ها قابلیت کیفری ندارند لذا در مراجع قضایی به صورت حقوقی رسیدگی می شوند