آیا این تهاتر قانونی بوده؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۲۵۶ #53200144

سال ۱۳۸۷ عقد کردیم قبل از عروسی تقاضای رابطه با همسرم داشتم که مورد موافقت خانمم واقع شد و برای پاسخ به خانواده ها بمن گفت که نگران نباش برگه سلامت بکارت دارم.
و ما هم اقدام کردیم ولی شواهد ظاهری مبنی بر بکارت مشاهده نشد و آز آنجائی که بنده خیالم راحت بود همسرم توسط پزشک معاینه شدند و گواهی دارند پیگیر نشدم
بعد از مدتی مادر خانمم گلایه کرد که چرا در نامزدی ازاله بکارت کردم من هم گفتم با رضایت طرفین بوده ولی از من خواست دست خطی بهش بدم که خودم اینکارو کردم و من هم از آنجائی که دلم به گواهی خوش بود دست خط دادم.
بعد فهمیدم اصلا گواهی وجود نداشته
و به همسرم گفتم اقدام قانونی میکنم اما به اصرار خانمم و برای حفظ آبرو ایشان در مقابل قرآن قسم خورد که به ازای عدم فسخ نکاح مهریشو هبه کرد ولی بعد گذشت سالها مهریشو اجرا گذاشته
چند تا دست خط و فیلم از اعترافاتش در این زمینه دارم
آیا میتونم در دادگاه اثبات کنم؟
در دادگاه با قسم اثبات میشه؟

مشاوره حقوقی مهریه
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام
برای اسقاط مهریه حتما نیاز به ثبت کردن و بخشش در مقابل حقی در دفاتر اسناد رسمی دارید. در غیر اینصورت باید پرداخت کنید

درود
با سند عادی نیز امکان بخشش مهریه وجود دارد.

با سلام
می بایست مدارک شما از جمله دست خط همسرتان بررسی گردد.
اگر همسر، ذمه شما را از مهریه بری کرده باشد با فرض اصالت و صحت سند مربوطه، تعهدی بر پرداخت نخواهید داشت و همسرتان نمی تواند از ابرای صورت گرفته رجوع نماید.
همچنین اگر در نوشته فوق، صحبت از هبه مهریه شده است و مهریه بیش از این به ایشان تسلیم نشده است و با توجه به عقد بودن هبه، شما این هبه را قبول کرده باشید و با توجه به دین بودن مهریه، هبه فو، نیز غیر قابل رجوع از ناحیه همسر بوده و شما تعهدی به پرداخت نخواهید داشت.
سوگند نیز زمانی خواهد بود که شما اسناد و مدارکی جهت اثبات ادعای خود نداشته باشید.

با سلام و احترام هبه،بذل، اقرار به دریافت، ابراء ذمه، مهریه توسط زوجه باید مستند به ادله و اسناد غیر قابل انکار باشد تا بتوانیدبرائت ذمه خود در خصوص مهریه را در دادگاه مستقلا اثبات نمایید. و الا مهریه قابل وصول خواهد بود. چون اشتغال ذمه یقینی مستلزم اثبات برائت ذمه یقینی است لذا پاسخ سوال شما بستگی به این مطلب دارد که دستخط و فیلم مورد ادعای شما اصالت داشته باشد و حکایت صریح و یا ضمنی از محتوا و مطالبی باشد که فراغت ذمه شما را اثبات نماید. ضمنا سوگند در صورتی قابل استفاده است که مدعی هیچ دلیل یا مستند دیگری برای اثبات ادعای خود در دادگاه نداشته باشد. موفق باشید