معامله ی زوج در چه زمانی فرار از دین محسوب خواهد شد؟

پرسیده شده
۵ پاسخ ۳,۸۸۸ #53185574

سلام
سوالی دارم و متاسفانه هنوز جواب واحدی براش پیدا نکردم من اگر قبل دادگاه اموالم رو بفروشم و انتقال بدم.
آیا این فرار از دین محسوب میشه یا نه؟
بعضی از مشاورین میفرمایند زمانی که ابلاغیه دادگاه بدستت رسید و تاریخ دادگاه مشخص شد این فرار از دین محسوب میشه و بعضا میفرمایند تا زمان قطعی نشدن و محکوم نشدن شما به پرداخت مهریه میتونی انتقال و فروش کنی و فرار از دین محسوب نمیشه؟
حالا سوال من این که کدومش درسته و فرار از دین حساب میشه؟
و کدومش شرطه محکومیت یا همون ابلاغیه که به دست من رسیده برا تاریخ تشکیل دادگاه؟

مشاوره حقوقی مهریه
۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

معامله صوری در هر زمان قابل ابطال است و فرار از دین پس از قطعیت محکومیت است

این پیدا نکردن جواب واحد ناشی از برداشت حقوقدانان از تفسیر ماده ذیل است.
مستند قانونی جرم معامله به قصد فرار از دین ماده ۲۱ قانون نحوه اجرای محکومیت های مالی مصوب ۱۳۹۴ است. در مورد تحلیل و تفسیر این ماده کمی اختلاف است. اما به زعم بنده فقط در صورتی این جرم محقق می شود که از سوی دادگاه در خصوص مهریه رای صادر شده باشد. بنابراین اگر بعد از اختلاف زوجین یا حتی بعد از اخطاریه دادگاه و یا اقدام مطالبه مهریه از طریق اداره ثبت انتقالی و لو به نزدیکان صورت گرفته باشد جرم (انتقال) به قصد فرار از دین محقق نشده است. استدلال هایی همه در این خصوص وجود دارد و آن اینکه عنوان قانون، به قانون محکومیت های مالی است یعنی این قانون ناظر به جایی است که رای صادر باشد مضافا بر اینکه در آخر ماده ۲۱ از لغت “محکوم به” استفاده کرده است تفسیر مضیق قوانین کیفری هم چنین اقتضایی دارد. استدلال دیگر این است که اگرچه قانونگذار از لغت مدیون استفاده کرده است اما اثبات آن مستلزم رسیدگی قضایی و حکم است.

اگر قبل از دادگاه اموالتان رابفروشید ، فرار ازدین محسوب نمیشود .
هردونظری که شنیدید اشتباه است .

سلام معامله به قصد فرار از دین بعد از صدور حکم قطعی قابل احراز و اثبات است .

سخن در این است که معامله شما صوری است و یا فرار از دین
رای وحدت رویه ای وجود دارد که تنها بعد از صدور حکم قطعی معامله فرار از دین محسوب می شود
اما معامله صوری در همه حال قابل ابطال است