آیا ما بدون اقدام قانونی می توانیم زمین را پس بگیریم؟

پرسیده شده
۸ پاسخ ۳۳۶ #52933049

با سلام، قطعه زمین کشاورزی به مساحت تقریبی ۵۵۰۰ متر در روستا توسط یکی از اقوام به اشتباه به شخص دیگری با مبایعه نامه ای که پیش نویس بوده و کد رهگیری ندارد و مشخصات زمین مذکور در آن نیز قید نشده در ازای چکی در سال ۹۷ واگذار گردیده است..از آنجاییکه ما در تهران زندگی می کنیم و در زمین مذکور کشت و زرعی در این مدت توسط ما صورت نگرفته اخیرا متوجه این امر شدیم لذا از شخص خریدار خواستیم زمین را باز گرداند ولی قبول نکرد وطی یک هفته گذشته اقدام به شخم و کاشت نموده است آیا ما بدون اقدام قانونی می توانیم زمین را پس بگیریم یا خیر.لازم به ذکر است امضای برادر شخص فروشنده در مبایعه نامه مذکور می باشد.

مشاوره حقوقی اثبات مالکیت
۸ پاسخ برای این سوال ثبت شده

چنانچه سند مالکیت رسمی دارید می توانید از زمین خودتان خلع ید کنید

سلام.معامله از صحت برخودار نیست زیرا معین نبوده است بنابراین شما می توانید با دادخواست خلع ید اگر سند رسمی مالیکت دارید واگر سند ندارید شکایت تصرف عدوانی را انجام بدهید.وهمچنین دعوای باطال معامله را نیز مطرح کنید.

با سلام
اگر مدارکی بر اثبات مالکیت بر زمین مورد معامله دارید میتوانید خلع ید متصرف و ابطال مبایعه نامه را از دادگاه تقاضا نمایید
و نیز اگر بفرموده شما مشخصات و موارد لازم در مبایعه نامه قید نشده باشد این معامله باطل میباشد

با توجه به معین نبودن موضوع معامله در مبایعه نامه(ذکر نشدن مشخصات زمین مزبور) معامله باطل است لاکن در صورتی که شما سند مالکیت دارید می توانید نسبت به خع ید متصرف از زمین خودتان اقدام نمایید

اگر مالکیت شما مسجل یا قطعی است میتوانید از ورود به زمین ممانعت بعمل اورید تا برای اجرت المثل زمین تا زمان رسیدن محصول به توافق برسید و بعد برداشت متصرف زمین را اخراج نمائید این عمل به نوعی رد کردن معامله فضولی صورت گرفته نیز میباشد.توجه داشته باشد فرق انتقال مال غیر با معامله فضولی وجود سوء نیت در انتقال مال غیر است جهت بردن مال شما

با سلام..
در خصوص موضوع مطروحه.. در صورتیکه شخص انتقال دهنده با علم و اطلاع کافی بر مستخق الغیر بودن ملک، اقدام به انتقال نموده، عمل وی در حکم کلاهبرداری محسوب و قابل تعقیب کیفری و مستحق مجارات می باشد..
فاما در خصوص راهکار قانونی سئوالات مطروحه..
بهتر است ابتدا از طریق ارسال اظهارنامه، باستناد مدارک مالکیت خویش، خلع ید از ملک مذکور را به متصرف ملک اعلام و ابلاغ نمائید..
در صورت عدم اعتنا و یا عدم همکاری، هم می توانید شکایت کیفری در خصوص فروش مال غیر علیه فروشنده و خریدار در دادسرا طرح دعوی نموده و یا دادخواستی تحت عنوان خلع ید به انضمام جبران خسارات وارده بطرفیت متصرف فعلی از طریق ثبت در دفاتر خدمات قضایی جهت رسیدگی در دادگاه محل مطرح نمائید..
موفق باشید..

باید اگر مدارک مالکیت ندارید دادخواست اثبات مالکیت وخلع ید مطرح نمایید