با رسید واریز وجه چک به حساب میتوان شکایت کرد؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۲۹۱ #52306655

در سال ۹۵ یکی از دوستانم قصد خرید خانه داشت و از من خواست که در بنگاه معاملات ملکی دو برگه چک مدت دار در وجه فروشنده صادر کنم. مبالغ چک به دست خط متصدی بنگاه معاملات ملکی نوشته شد و به نام فروشنده و من امضا کردم. در یک برگه A۴ از دو چک کپی گرفتم و پشت برگه از دوستم خواستم که رسیدی مبنی بر واریز وجه چک در تاریخ چک ها به من بدهند.متن رسید را اینگونه نوشته:
"تایید میشود در تاریخ ۱۵ مهر ۹۵ دو برگ چک که تصویر آن در پشت برگ می باشد از آقای الف جهت خرید خانه دریافت شد. اینجانب آقای ب در تاریخ چک مبلغ را به حساب الف واریز نمایم."
خودش دو امضا زده و برادرش نیز امضا کرده و نوشته موارد فوق مورد تایید می باشد.
در تاریخ چک ها چک پاس نشد و به بانک هم نبردند. به من گفتند که چک را پس گرفته اند و هر بار که خواستم چک ها را برگردانند بهانه ای آوردند. اما الآن پس از سه سال چک ها انتقال داده شده به شخص ثالثی و ایشان هر دو چک را برگشت زده اند.
با این رسید می توانم کاری از پیش ببرم؟
احساس میکنم متن رسید خیلی مناسب نیست.
باید شکایت کیفری کنم؟

مشاوره حقوقی چک
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام
به نظر باید وجه چک را پرداخت کنید اما می توانید علیه دوست خویش اقدام به طرح دعوا کنید

سلام شما باید وجه چک ها را پرداخت کنید و بعد نسبت به خسارات وارده و اصل پول به استناد رسیدی که دارید به فردی که از او رسید گرفته اید مراجعه کنید

دوست عزیز قانونا شما مکلف به پرداخت وجه چک ها هستید . و پس از پرداخت میتوانید وجه را از دوستتان( خریدار ملک) مطالبه نمایید.
تعهدات بین شما و دوستتان به شخص ثالث (فروشنده ) تسری پیدا نمی کند.

در هرصورت چنانچه درمتن در وجه شخص صادر شده نمی توان به ثالث انتقال شود وشما فقط در برابر دارنده چک مسول هستید واز اینجهت بعد از پرداخت طبق نوشته می توانید به کسی که ضامنتش کردی رجوع کنید وچنانچه چک در دست دیگری قرار گرفته واقدام نموده خیانت در امانت است می توانید شکایت کیفری بکنید