زن میتواند از شوهر تمکین نکند؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۲۶۴ #52040445

آیا صرف گواهی ۱۱۰ یا اورژانس و با نداشتن حکم قطعی محکومیت شوهر مبنی بر ضرب و جرح و نداشتن نامه پزشکی قانونی، زن میتواند از شوهر تمکین نکند؟

مشاوره حقوقی الزام به تمکین
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام
بله ولی باعث می شود نفقه نگیرید و مرد بتواند وفق ماده ۱۶ قانون حمایت خانوده مجوز ازدواج مجدد بگیرد

در دفاع از دعوای تمکین زوج میتوانید به این موارد استناد کنید تا دادگاه تصمیم بگیرد لذا اگر حکم عدم تمکین صادر شود نفقه شما ساقط خواهد شد

خیر صرف گزارش ۱۱۰ مجوز عدم تمکین نیست.
به دفتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه و اظهارنامه ای مبنی بر دعوت زوجه به تمکین ارسال و مهلت ۴۸ ساعت برای بازگشت تعیین کنید سپس در صورت عدم بازگشت دادخواست الزام به تمکین تقدیم کنید.
در صورت صدور حکم عدم تمکین می توانید طبق ماده ۱۶ قانون حمایت خانواده مصوب ۵۳ دادخواست تجویز ازدواج مجدد تقدیم کنید

با سلام
اثبات این جرایم بر عهده دادگاه میباشد اگر دادگاه تشخیص دهد زوج چنین اعمالی را انجام و زوجه امنیت جانی ندارد زوجه میتواند تمکین ننماید
اما در غیر این زوجه ناشزه محسوب شده و مستحق نفقه و اجرت المثل نخواهد بود و زوج میتواند دادخواست ازدواج مجدد به دادگاه ارایه نماید