نحوه ی تقسیم ملک بین سرقفلی دار و صاحب ملک چگونه است؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۹۸۵ #51135113

سلام و وقت به خیر
پدر من مدت ۲۰ سال هست که فوت کردند و یک مغازه از ایشان به جا مانده که ۵۲ سال حق کسب دارد و دارای صاحب ملک است از سال ۱۳۴۷ به دست پدرم و بعد از ایشان تا امروز به دست برادرانم است. از نظر حقوقی مغازه بین فرزندان پدرم و صاحب ملک به چه صورت تقسیم می شود؟

مشاوره حقوقی سرقفلی
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

"با سلام"
سرقفلی مربوط به پدر شما میباشد
اگر مالک بخواهد شما را بیرون کند باید حق کسب و پیشه کارشناسی شده را به ورثه پرداخت نماید
اگر شما در مغازه کار نمیکنید میتوانید حق خود را نیز طلب نمایید

سرقفلی مغازه مذکور پس از فوت پدر به عنوان ماترک بین وراث تقسیم شده و مالک حقی در خصوص سرقفلی ندارد .

سلام
بعد از فوت پدر شما همه ورثه مستاجر ملک محسوب می‌شوند
و چنانچه مالک درخواست تخلیه نماید باید حق کسب و پیشه را به همه ورثه به نسبت سهم الارث پرداخت نماید
و چنانچه پدر شما اموال دیگری هم داشته باشند و بخواهید تقسیم کنید ممکن است مغازه در سهم یک نفر قرار گیرد و بقیه اموال نیز در سهم بقیه قرار گیرد
و اگر فقط پدرتان همین یک مغازه را داشته باشند فقط می توانید همه ورثه از آن استفاده کنید و اگر یک نفر از ورثه از آن استفاده می کند باید سهم بقیه را بپردازد
و نیز چنانچه ورثه بخواهند مغازه را واگذار نمایند ولی مالک با آن موافق نباشد همه ورثه میتوانند با مراجعه به دفتر خدمات الکترونیک قضایی نزدیک محل سکونت خود و تقدیم دادخواست به طرفیت مالک درخواست تجویز انتقال منافع به غیر را بنمایند تا به دادگاه ارسال و رسیدگی گردد
و نیز همه من ورثه می توانند با موافقت مالک ملک را به دیگری واگذار و حق کسب و پیشه را دریافت و بین خود تقسیم نمایند

حق کسب و پیشه را کارشناس رسمی دادگستری با در نظر گرفتن همه جوانب و سوابق و نوع شغل و موقعیت ملک مشخص می کند.