چک از سند تجاری به سند عادی تبدیل شده؟

پرسیده شده
۱ پاسخ ۹۲۹ #50606745

با سلام و احترام
سووالی داشتم از خدمتتون
من چکی رو در تاریخ ۱۳۹۰/۰۱/۲۴ به تاریخ چک ۱۳۹۰/۰۳/۲۵ به مبلغ چهار میلیون تومان جهت انجام کاری به کسی دادم البته در ازاش چکی به همان تاریخ و مبلغ گرفتم بعد از اتمام کار چند بار قرار شد چکها رو معاوضه کنیم که متاسفانه به دلیل بیماری من ( پرونده موجود ) و وقفه خدمتی ام نشد ولی همون موقع قرار گذاشتیم که چکها به رسم امانت پیش هم بمونه من بعد از مراجعه به خدمت در سال ۹۳ چند بار تماس گرفتم موفق به ارتباط با ایشان نشدم و البته مطمان بودم که چک به عنوان امانت نزد ایشان میمونه... تا اینکه چند روز پیش به تاریخ ۱۳۹۹/۰۸/۰۶ شرکتی که در واقع همون شرخر قانونی است چک منو مطالبه وجه کرده بعد دریافت پیوستهای دادخواست متوجه شدم که تاریخ چک قلم خورده و با جعل خط و امضای من در ظهر چک تاریخ به ۱۳۹۰/۱۲/۲۵ تغییر یافته است و به یک خانم انتقال یافته جالب اینه که در همون تاریخ جعل شده هم به بانک مراجعه نشده و قریب به چهار سال بعد یعنی تاریخ ۱۳۹۴/۰۲/۲۰
چک به بانک رفته و برگشت خورده و از اونجاییکه من نه برای تعویض دسته چک و یا دسته چک جدید به بانک مراجعه نداشته ام و هیچ اطلاعی از طرف بانک و یا دارنده چک به من داده نشده من تازه در تاریخ ۱۳۹۹/۰۸/۰۶ یعنی مطالبه وجه متوجه این موضوع شده ام
سووالم اینه که با توجه به اینکه شخصی که من چک رو بهش دادم با خیانت در امانت و جعل چک اون رو در اختیار دیگری گذاشته من میتونم این ادعا رو مطرح کنم؟ و اگر در استکتاب اثبات بشه میتونم شکایت کنم
ثانیا با گذشت بیش از پنج سال از تاریخ گواهی عدم پرداخت بانک ایا چک از سند تجاری به سند عادی تبدیل شده و به فرض بر ذمه بودن من خسارت تاخیر تادیه از تاریخ دادخواست محاسبه میشود؟
ممنونم

مشاوره حقوقی چک
۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

هر چکی که با امضای دارنده آن نداشته باشد اعتبار قانونی ندارد جز اسناد تجاری عادی محسوب میشود اگر به جای شما چک امضا کرده اندبه جرم جعل اسناد تجاری شکایت کنید همچنین بابت خیانت در امانت شکایت کیفری از دوست خود اقدام نماید