اگر زمین محصور را با دادن وکالت بلاعزل در دفترخانه اسناد رسمی به خریدار واگذار کنم،آیا این معامله از نظر حقوقی درست است؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۴,۷۲۳ #50117102

با سلام
زمینی دارم محصور که به بنده ارث رسیده است که سند رسمی ثبتی دارد و آن را به نام خودم کردم، استعلام ثبتی آن را هم از دفترخانه اسناد رسمی گرفتم که مشکلی برای معامله ندارم، اما برای این زمین جدیدا یک فردی آمده و ادعای مالکیت آن را کرده است، اما تاکنون هیچ مدرکی ارائه نداده و فقط با ریختن قراضه آهن آلات در زمین میگوید زمین در تصرف من است و شما اگر مالک هستید بروید شکایت کنید،چند بار تامین دلیل برای تصرف زمین توسط خودم را نیز داده ام و نظریه کارشناس رسمی دادگستری رو هم بر اینکه زمین در تصرف من است را دارم، هیچ شکایت یا سندی هم برای ادعای مالکیتش تاکنون ارائه نشده است.
حال یک مشتری برای این زمین پیدا شده است، اگر این زمین را بر اساس ابتدا مبایعه نامه املاکی و سپس دادن وکالت بلاعزل در دفترخانه اسناد رسمی به خریدار واگذار کنم،آیا این معامله از نظر حقوقی درست است؟
آیا بعد مبایعه نامه و دادن وکالت بلاعزل به وی برای انتقال سند (که استعلام ثبتش هم موجود است و مشکلی ندارد) خریدار می تواند با استناد به بند مستحق الغیر بودن یا وجود مانع برای انتقال سند در مبایعه نامه معامله را فسخ کند؟
و اگر بله راهکار برای فروش این زمین به شکل درست چیست؟

مشاوره حقوقی اسناد وکالت
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

بله صحیح است مانعی ندارد می توانید علیه متصرف شکایت نمایید

۱.این معامله از نظر حقوقی درست است
۲. خریدار نمی تواند با استناد به بند مستحق الغیر بودن معامله را فسخ کند
اما به استناد وجود مانع برای انتقال سند در مبایعه نامه احتما دارد بتواند معامله را فسخ کند
۳.راهکار برای فروش این زمین به شکل درست این است که ابتدا دعوای خود با متصرف عدوانی زمین خود را پیگیر ی کنید و به نتیجه قطعی برسید سپس برای فروش اقدام کنید و یا ماجرا را برای خریدار شرح دهید و زمین را همینگونه بفروشید تا دیگر خریدار به استناد متصرف عدوانی در زمین حق فسخ قرارداد را نداشته باشد

سلام . بله معامله صحیح است .
اگر مستحق للغیر نباشد از این جهت حقی برای خریدار متصور نیست .
بهتر است ابتدا از متصرف به اتهام تصرف عدوانی شکایت کنید .

شما مشکلی برای فروش ندارید همان وکالت بلاعزل کفایت می کند و تا زمانی که شما زنده هستی اعتبار قانونی دارد بنابرین در صورتی که ملک سند رسمی دارد انتقال ان ایرادی ندارد ودر صورت اعتراض ثالث به انتقال دادگاه تعیین تکلیف می کنه