آیا دادگاه کیفری دو صلاحیت رسیدگی به موضوع توهین به مقدسات و ارتداد را دارد؟

پرسیده شده
۱ پاسخ ۱,۴۰۹ #50068116

سلام و درود خدمت شما
بنده سال گذشته از شخصی بنام { بهرام } که حدود ۱۹ ماه است متواری می باشد شکایت کردم و اسنادی که در شکایت ارائه کرده بودم حدود ۹۰ صفحه بوده است.

عناوین اتهامی این موارد بوده است : کلاهبرداری + تهدید + سواستفاده از سیمکارت + هک تلگرام

این شکایت در ابتدا به دادیاری شعبه ۳ دادسرای محل سکونت ارجاع شد و دادیار شعبه بدلیل موضوع { سب النبی } پرونده را به شعبه ۱ بازپرسی ارجاع دادند.

اما بازپرس شعبه ۱ دادسرا برای تمامی موارد قرار منع تعقیب صادر کردند و بنده هم به قرار منع تعقیب اعتراض کردم.

پرونده از دادسرا به دادگاه کیفری دو ارسال شد و قاضی دادگاه قرار منع تعقیب بابت کلاهبرداری را نقض کرد و پرونده را به دادسرا جهت جلب متهم ارجاع داد و بابت تمامی موضوعات دیگر حکم قبلی دادسرا را تائید کرد و حتی بابت موضوع { ارتداد } هم حکم برائت صادر کرد .

جالب اینجاست بنده اصلا بابت توهین به مقدسات { سب النبی } از متهم { بهرام } شکایت نکرده بودم.

سوال اول : آیا دادگاه کیفری دو شهرستان صلاحیت رسیدگی به موضوع توهین به مقدسات و ارتداد را دارد؟
سوال دوم : هفته قبل گزارش و اسنادی بابت توهین به مقدسات توسط { بهرام } به دادستان شهر خود ارائه نمودم و ایشان دستور بررسی اسناد موجود در پرونده را به معاون خود دادند . شخص دادستان بعنوان مدعی العموم میتواند در این پرونده ورود کند و اسناد توهین به مقدسات را به دادگاه انقلاب ارسال کند؟

مشاوره حقوقی تهدید
۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

باسلام. دادگاه کیفری دو می تواند بر اساس تحقیقات قاضی تحقیق یا همان بازپرسی پرونده را به شعبه هم عرض به دادگاه انقلاب بفرستد.
و در خصوص سوال دومتان پاسخ مثبت است. دادستان می تواند ورورد به پرونده را داشته باشد.