ثبت دادخواست طلاق زوجه همزمان با رسیدگی به نفقه ممکن است؟

پرسیده شده
۳ پاسخ ۶۸ #49904924

با سلام، تیرماه سال قبل دادخواست نفقه دادم و در بهمن با رد تمکین زوج، مستحق دریافت نفقه معوقه و جاریه شدم که زوج تجدیدنظرخواهی کرد و اکنون در شعبه تجدیدنظر در وقت نظارت است.
در این ۱۳ ماه زوج متناوب مبالغ اندکی رو که جمعا ۶ میلیون تومن هست در ۱۰ ماه به حسابم ماهیانه واریز کرده. پس از قطعیت حکم مطمئن هستم که زوج جهت جلوگیری از طلاق مابقی نفقه معوقه رو پرداخت خواهد کرد. اگر اکنون که حکم نفقه قطعیت نیافته دادخواست طلاق به استناد عدم پرداخت نفقه ثبت کنم، می‌توانم آن را بهانه‌ای برای طلاق قرار دهم؟ (هدفم این است که وانمود کنم زوج بعد از ثبت دادخواست طلاق، نفقه را پرداخت نموده و شرط ضمن عقد یا شرایط عسروحرج احراز شده).

مشاوره حقوقی خانواده
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام
خیر پس از صدور و ابلاغ رای قطعی نفقه در صورتی که زوج از پرداخت آن خودداری نماید حسب مورد، وفق شروط ضمن عقد، وکالت در طلاق ایجاد یا می توانید با اثبات عسر و حرج به علت عدم انفاق، دادخواست طلاق مطرح نمایید.

سلام و عرض ادب
درصورتیکه میخواهید به استناد عدم پرداخت نفقه، طلاق بگیرید اولا باید برای نفقه شکایت حقوقی نموده باشید و پس از قطعیت یافتن حکم نفقه، زوج ۶ ماه از پرداخت آن علیرغم ابلاغ و الزام دادگاه، خودداری کند و دراینصورت، اگر دادخواست طلاق را مستند به شروط ضمن عقد که موجد ایجاد حق وکالت در طلاق برای شماست اقامه نمایید؛ زوج حتی با پرداخت کامل نفقه های معوق و جاریه پس از ۶ ماه از قطعیت یافتن حکم نفقه، نمیتواند مانع طلاق شما گردد چرا که وکالتی که به استناد شروط عقدنامه برای شما حاصل شده، شرط نتیجه ای است که محقق شده و لذا حتی با پرداخت ثانوی نفقه، هیچگونه منفسخ نمیشود.
لکن طرح دعوای طلاق قبل از قطعیت یافتن حکم نفقه، اگرچه زوج از مدتها قبل، نفقه نپرداخته باشد؛ وکالت در طلاق برای شما ایجاد نمیکند بلکه فقط میتواند از مصادیق عسر و حرج زوجه باشد که نیاز به اثبات و پذیرش قاضی دارد و آنهم هررزمان که در طول دادرسی دعوای طلاق، زوج به کل، نفقه را پرداخت کند؛ مصداق رفع عسر و حرج از زوجه محسوب گردیده و طلاق درخواستی مستند به آن، بلاموضوع خواهد شد.

ابتدا حکم نفقه شما معلق رای نهایی دادگاه تجدید نظر صادر می نماید و پس از قطعیت رای در صورت عدم پرداخت نفقه تعیین شد باید طرح دعوای کیفری ترک انفاق مطرح نماید و لذا با اثبات عسر و حرج دادگاه حق طلاق را به زوجه می‌دهد