آیا با توجه به وجود قرارداد که می بایست مبلغ سنگینی بابت سود پرداخت میکردم راهی جهت بازپرداخت اون وجه وجود دارد؟

پرسیده شده
۱۲ پاسخ ۱۷۲ #49902898

با سلام
بنده مبلغی رو از شخصی دریافت کردم و بابت اون دو فقره چک که یکی از همکارانم که پشت اون رو امضا کرده بود به عنوان ضمانت دادم. و قراردای در دو نسخه نوشته شد که هر ماه مبلغ سنگینی به عنوان سود مشارکت به ایشان پرداخت کنم و چند ماهی از دارایی خودم پرداخت شد و من به مشکل خوردم و اصل پول از بین رفت و بعد از چند ماه برای حفظ آبروی همکارم که پشت چک را به عنوان ضامن امضا کرده مجبور شدم با هر بدبختی مبلغ سنگینی پرداخت کنم(در مدت ۹ ماه مبلغی که دریافت کردم ۱۷۰ میلیون بود و بیش از ۳۷۰ میلیون برگرداندم بیش از ۲۰۰ میلیون سود مشارکت تا رضایت طرف جلب شود و روی چک اقدام نکند)،
در حال حاضر برای خودم مشکل پیش آمده و فشار زیادی به من وارد شده

مشاوره حقوقی چک
۱۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام
به نظرمیرسدرباست وقابل دریافت نیست.

با درود اظهارنظر دقیق مستلزم بررسی جمیع مستندات شماست، لیکن مبلغ چک می‌بایست کارسازی گردد و ادعای اینکه ربوی است برای شما بعنوان یک طرف این موضوع دردسر ایجاد می‌کند و شما نیز مجرم شناخته میشوید.
اصل کلی آن است که باید به تعهدات قراردادی خود پایبند باشید.

سلام
چنانچه معامله و پول بصورت ربوی بوده است با اثبات آن در محاکم کیفری(خودشما نیز مسئولیت کیفری خواهید داشت)می توانید نسبت به ابطال قراداد اقدام کنید

براساس قرارداد فی مابین شما مکلف به اجرای تعهدات خود هستید

اگر بتوانید ثابت کنید که در واقع شراکتی وجود نداشته است وقرارداد صوری بوده است،کلیه سودهای پرداختی قابل استرداد است.

با سلام با توجه به رای وحدت رویه اخیرالصدور امکان شانه خالی کردن از زیر بار این تعهد وجود ندارد.

درود
در صورت اثبات ربوی بودن قرارداد تکلیفی به پرداخت مازاد بر اصل پول ندارید و در این صورت خودتان هم به عنوان یک طرف ماجرا محکوم خواهید شد مگر اینکه شرایط خاص و اضرار و ناچاری خود را در دریافت ربا ثابت نمایید .