آیا در حال حاضر ضمانت اجرایی (حبس) درصورت عدم پرداخت مهریه وجود ندارد؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۱,۲۴۷ #49800366

سلام میگویند ضمانت اجرای مهریه برداشته شد و اگه مرد حتی توان مالی نداشته باشد که قسطی بدهد پرونده رو مختومه می شود و به زن مهریه نمی دهند و مرد هم زندان نمی رود آیا درست است؟

مشاوره حقوقی مهریه
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام
با توجه به قانون نحوه اجرای محکومیت های مالی هیچ فردی به‌دلیل ناتوانی در پرداخت مهریه(حتی کمتر از ۱۰۰سکه) زندانی نمی‌شود.
زمانی که از مردی به‌دلیل نپرداختن مهریه شکایتی می‌شود، دادگاه موظف به بررسی اموال وی می‌شود، اما اصل بر این است که مرد به‌دلیل ناتوانی در پرداخت به زندان نرود اما اگر مشخص شود که مرد توانایی پرداخت داشته است اما بر خلاف واقعیت اعلام اعسار از پرداخت مهریه کرده در این صورت به زندان می رود.اما اگر فرد واقعا توانایی پرداخت مهریه را نداشته باشد، راه‌حل قانون برای وی قسط‌بندی بدهی تا زمان پرداخت کامل به شاکی است.‌در تعیین اقساط میزان درآمد و معیشت ضروری مرد لحاظ می‌شود.

با سلام ووقت بخیر
مهریه درصورت عدم توان مالی زوج تقسیط می شودو درصورت عدم پرداخت اقساط حلب می شود.